Zanimivo. Bi se morda dal dobiti recept za tole?
Lisa
Pašta s pivom in slanino
LisaVčeraj za kosilo rižota z mletim mesom in KOLAČ Z RDEČO PESO ![]()
Danes pa kr pica dostava, ker ni časa
namreč bliža se oddaja bilance in treba nardit kar je treba, k drgač država ne bo prjazna ![]()
![]()
Tunine kroglice v paradižnikovi omaki in špageti! http://slascicarka.blogspot.com/2015/03/tunine-kroglice-v-par
MmeZanimiv recept.
Pri nas bodo danes za sina in hči tortelini v sirovi omaki, za ostale tri rep morske žabe s krompirjem, češnjevim paradižnikom, berivka in regrat, za pito se bomo pa morali še zmeniti je ostal le dober kos.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi| Mme je napisal/a: |
Tunine kroglice v paradižnikovi omaki in špageti! http://slascicarka.blogspot.com/2015/03/tunine-kroglice-v-par
|
Tole bomo pa tudi pri nas poskusili, je res dobra ideja :). Večkrat pripravim pečene tunine polpetke in krompirjevo solato, da bi jih naredila v omaki pa še nisem pomislila
.
No, pri nas danes fižolova juha in zdrobovo-skutni cmoki z jagodno marmelado, zabeljeni z drobtinami na maslu in po želji posuti z malo sladkorja,
Sandra_aPri nas bo danes kosilo malo pozneje, so se napovedali vnuki, ko sem omenila, da bi že bil čas enkrat za lignje. Sem se pa v tem dežju malo potepala in prav fino je bilo, nikjer nobene gužve
Danes bo: lignji s krompirjem v pečici, mehka mešana spomladanska solata in lubenica.
"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951Petek:
![]()
Pozdravček!
![]()
![]()
![]()
Danes: tenstano kislo zelje
, krompir v kosih
, pečenice
, potratna
.
mopsika![]()
![]()
| Lisa je napisal/a: |
|
Lisa, rabiš masa harina koruzno moko, z navadno to ne gre in narediš testo za arepas. Recept na KulSlo je neuporaben, jaz sem sem vzela 1/5 litra tele moke in 4 dl mlačne vode, v kateri sem stopila 7g soli (2% teže moke, sem jo stehtala, ker ne maram naključij). V manj kot 30 sekundah zamesiš gladko testo. Narediš kroglice in jih v roki sploščiš, nadevaš in narediš cmok, ki ga nato sploščiš in popečeš v ponvi, ki so ji premazala z oljem. Če testo, ko delaš iz njega krog zelo razpada, je nekoliko presuho in dodaš še malo vode. Roke sem si rahlo naoljila.
Jaz sem polnila z barbacoa govedino in nekoliko sira. Nobena umetnost, je pa res dobro. Polnijo jih s sirom, v trgovini sem degustirala polnjene z mole puščancem.
Da ne brcam mimo, za dragega danes ponovitev včerajšnjega, jaz se grem pa danes presnojedko.
Sicer sem malo v dilemi, ker ne vem, če kislo mleko, ki sem ga ravnokar popila, spada med presne jedi. ![]()
Lep vikend vsem!
Vanja
Danes: makaroni, por z mletim mesom, mešana solata
breskvaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pašta s pivom in slanino

Gratinirani svaljki