Mopsika hvala. Juhico smo pojedli in je bila odlična :)
še jedilnik za jutri: pečen losos, blitva krompir, solata
Mopsika hvala. Juhico smo pojedli in je bila odlična :)
še jedilnik za jutri: pečen losos, blitva krompir, solata
Za kosilo zrezki v naravni omaki s sirom, pražen krompir, dišena cvetača, brokoli, regrat v solati, jabolčna pita
Kjer je volja, tam je pot. Trixiširoki rezanci (kupljeni ampak zelo dobri) s prelivom in pokrovač, pora in smetane, zelena solata z avokadom, obvezne tekoče zadeve (tokrat belo); za povrh malinove tortice (tudi kupljene)
SonjaDanes: Za mesojedce pečen fazan, za vse pečen krompir z zelenjavo, jogurtova omaka in motovilec. Čokoladno lešnikove kocke in kava.
VesnuskaDanes: pečeni krompir, sataraš, piščančji zrezki, mešana solata
breskvaZa enega "umirajočega" čaji, juha, krekerji, pomarnače, dovoljenje za jamranje, za drugo živo ku poper golaž s kruhom in radič s fižolom, voda in teran.
Tako bo tudi jutri![]()
lp
mzm@RadaJem: Jaz sem pikolovska samo pri rižu za rižoto. Drugače imam doma navadno basmati ali jasmine riž ter sticky riž če kuham azijsko. Tale zgoraj na slike je bil nek najcenejši, ki sem ga kupila, ko je imela štirinožna šlanica naše družine prebavne motnje in ga je bilo treba porabiti. :)
Danes: Panang piščanec z basmati rižem (zmanjkalo zgoraj omenjenega sticky riža) in za pogasiti pekočnost(kremasto krustljava solata iz koromača, jabolka, avokada, rdeče čebule, nesekljanega svežega koriandra, okisano z limetinim in pomarančnim sokom, soljeno in popoprano.

Včeraj: Solata kot danes in kremna juha iz črnega fižola, odišavljena po mehiško.
Vanja
Sicer kuham po slovensko, obožujem pa tudi azijsko, Vanja, ti pa delaš sline v potokih. Edino koriandra pa ni v moji špajzi, ne v hladilniku. Ne gre.![]()
Danes goveja juha z gresovimi knedlčki vrhunske kvalitete( lastna hvala, ampak kaj morem, če je res?)
, goveje meso iz juhe, pečen krompir, radič. Pehtranova potička, ki je bila zamišljena za danes, je prestavljena na jutri.
Lep začetek novega tedna vsem!![]()
![]()
naor
| Vesnuska je napisal/a: |
Vanja, kako pa narediš lahko omako z gorgonzolo?
|
Pogrejem smetano, Ki ji dodam drobno naseklan česen, nadrobim nekoliko gorgonzole in počakam, da se le ta stopi. S tem prelijem njokije, špagete...omake je res zelo, zelo malo. Postrežem z nekoliko nasekljanega peteršilja ali drobnjaka.
![]()
![]()
![]()
Danes: goveja juha z gresovimi knedeljčki, meso iz juhe
, pražen krompir
, mešana solata.
mopsika![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bolj enostavno in poceni ne gre

Čokoladni diamanti za valentinovo (čokolatini, truffli)