![]()
![]()
![]()
Danes: prebranac(prvič narejen doma
), tenstano kislo
,domača prekajena sv. krača
mopsika![]()
Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 15. 2015 12:08
![]()
![]()
![]()
Danes: prebranac(prvič narejen doma
), tenstano kislo
,domača prekajena sv. krača
mopsika![]()
Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 15. 2015 12:08
Prežganka, pečene perutničke, mlinci, zelena solata in rdeča pesa.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Danes poslovna večerja za dragega, zame solata z malo dimljenega lososa.
Ker kuhanje krompirja vzame preveč časa, ga precej poredko pripravljam. Še posebej, če moraš celega kuhati. Za vse ostalo je odvisno, kako se spraviš k zadevi.
Vanja, krompir olupi, nareži na koščke, 15 min. Če pa celega kuhaš, ga olupi, je hitro kuhan ali daj v ekonom lonec z lupino... (pa saj si izkušena, a najbrž, ko si sama ( iz lastnih izkušenj) je prav luštn ne kuhat...)
Včeraj:
makarončki z mesno omako:

tufahija- mož je rekel- originalna..... jaz sem jo jedla samo enkrat pri Čadu....pa se mi je zdelo zanimivo sprobat....

Danes:
koščki piščančjega fileja v sirovi omaki in polnozrnati pirini rezanci s praženo zelenjavo in motovilec v solati za ženski del družine. Nekaj novega sem si danes izmislila, k praženi zelenjavi sem dodala še malo pikantnega pesta.... tako dobro pa že dolgo ne....

Kruh brez gnetenja (ržena moka, bela)
,

Takole pa se je sin lotil jote s kranjsko klobaso....

Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Včeraj golaž in kruh,
danes pa pri mami domača pica in motovilec v solati,
jutri pa segedin!
tanjajFižolova juha, svinjski zrezek, džuvedž, solata.
Pipi MajDanes: pečen fižol, pohane šnite z malinami
Včer se spet praznu mal hladilnik in nastala čorba s kislo repo
za sladko pa SKUTINE TORTICE ![]()
Kaj se bo pa danes kuhalo, mi pa še ni jasno...
![]()
![]()
![]()
Danes: po dolgem času, za moški del: pohan sir,
solata, za mene ostanki včerajšnjega kosila.
peče se beljakovo pecivo
mopsika![]()
| Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
Ker kuhanje krompirja vzame preveč časa, ga precej poredko pripravljam. Še posebej, če moraš celega kuhati. Za vse ostalo je odvisno, kako se spraviš k zadevi. |
Poznam ta problem oziroma bolj točno izgovor.
Rešitev za hitro kuhanje manjše količine (1 porcija) krompirja je v mikrovalovni pečici: dva srednje velika cela krompirja v jena posodi z malo vode (do 1 cm) se kuhata okoli 5 minut na polno. Čas je odvisen od moči pečice.
rdkapicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Hačapuri - gruzijski kruh

Čarobna zelena torta