včeraj mesni polpeti, krompirjeva solata
danes makaronflajš, zeljna solata
včeraj mesni polpeti, krompirjeva solata
danes makaronflajš, zeljna solata
Danes: skutini svaljki, piščančje meso z zelenjavo, solata
breskvaPozno sobotno kosilo:

Pozdravček!
P.S. Jaša, hvala za skrb, sem nazaj, čeprav ne z dopusta.
Ooooo moja draga Dragicka
Hvala, da si spet z nami.
Lp
jašaPiščanec z vietnamskim navduhom, malo graška zraven, prej pa vietnamska piščančja solata ... mislim, kokoši prave, še malo pa bom kokodakala ...
včeraj: pire, špinača in hrenovka
danes: danes pa kuham za več ljudi, na njihovo željo: juhica, pražen krompir, sv.dunajc s sezamom, popečena zelenjava (bučke,korenje,por,cvetača in brokoli), radič s krompirjem, jabolčni študelj, po pohodu pa topli senviči
jutri pa današnji dunajci in zelnata solata s krompirjem in koruzo
lp
danica85| mišzmoke je napisal/a: | ||
So polpete s korenjem ali korenje kot priloga? Ah, najbolje, da poveš, kako jih delaš, prosim.
|
mišzmoke nardim jih tako, da skuham ajdovo kašo (in ohladim), naribam korenje, sesekljam petršilj in česen, sol, poper, jajce (včasih tudi na drobno sesekljano rdečo čebulo), vse skupaj zmešam. masa je brez glutena, tko da takrat ko imam na obisku BG jedce, polpete direktno z žlico nalagam na vročo ponev pomazano z oljem (dam cca 2 žlici mase na polpet,pa jih malo potepkam z žlico), kadar smo pa sami, dodam pa v maso ali malo moke ali pa malo drobtin, ker se lažje obračajo. lahko jih spečeš tudi v pečici na peki papriju, sam v ponvi so bolj hrustljavi. kar se tiče količin, več kot daš korenja, bolj so sladkasti, načeloma pa delam občutku. bom naslednjič slikala pa jih objavila.
lp
danica85
Pri nas danes goveja juha z jajčno zakuho, svinjski zrezki po mehiško, radič v solati![]()
![]()
- imamo samo meglo, zato sem jih pa vsaj tkole poslala, lepo nedeljo
![]()
![]()
![]()
Danes: sv. pečenka, pečen krompir
in brstični ohrovt, zelena mešana solata, alpska torta.
Pri nas pa svinjska jetrca na omako, polenta, ohrovtovo zelje
majaosKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Sendviči iz ajdovih rogljičkov

Orehova potica po receptu moje mame