Danes: piščančji žur, domači pirin kruh, solata
breskva
Bovla po kitajsko
Danes: piščančji žur, domači pirin kruh, solata
breskvaMi smo pa jedli govejo juho, govedino iz juhe in tenstan krompir, endivjo in jabolčni štrudel. Pod mi spadamo: midva in najini prijateljici, ena z repom in njena lastnica. Tista z repom je tudi dobila malo govedine in potem, ko je bilo treba domov, se je delala na moč neumno, ležala pred štedilnikom in upala na repete.![]()
No, počasi je le odrepkala domov.
![]()
@Naor...Prvič: Tole zgoraj je ena tako luškana zgodbica. :) Drugič: Prosim te, ne piši več o joti iz repe, ki jo obožujem, kisle repe pa tukaj nikjer ne dobim
. Kisat se je pa "ne upam" brez recepta oz. dobrih navodil. ![]()
Danes: Bučna juha od predvčerajšnjim. Sardele v olivnem olju, paradižnik z bulnim oljem. Zame sladoled (karamelni s solnim cvetom: A girl's gotta do (what a girl's gotta do).
Včeraj: Street food (v restavraciji). slikano s telefonom.
Arepas s svinjino z žara (pulled pork), guacamole in čebula, podobna kot tale od Proxime: http://www.kulinarika.net/recepti/19985/ozimnica/marmel
Vegi sushi, smo navalili nanj. :)

Tuna Poke (Neke vrste tatarec/sushi/solata iz tune in dodatkov)
Za sladico: Trio Creme Brulee: Ingver, čokolada in vanilija. Vsega za po 1 žlico, razdeljeno med 3 osebe. Smo degustirali.
Vanja, jaz sem lani doma občasno kisala repo in je bila odlična. Repo sem naribala jo dala v plastično posodo in jo solila 2. % soli na količino repe ( lahko tudi manj). Obtežila z krožnikom tako velikim kot je posoda nakaterega sem dala še marmorni kos ( zavila sem ga v vrečko ) in močno vse skupaj pristnila dol. Posodo sem zaprla s pokrovom in jo dala v vrečko in v shrambo kjer je približno 17 stopinj. Vsake toliko časa sem malo pogledala in nad krožnikom se je nabrala voda, ki pa je nisem odlila.Čez 3 tedne je primerna za jesti. Bila je odlična.
Tudi letos jo bom če jo spet kaj dobim od sorodnikov.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
![]()
![]()
![]()
Danes: puranji zrezki v čebulni omaki, restani široki rezanci na drobtinah, paradižnikova solata,
korenčkovo pecivo (recept mi je posredovala Vrtejbenka)![]()
![]()
Zrezki v sirovi omaki, gobova omaka, pražen krompir, zelena solata - kuhala moja hči
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Včeraj pišč. bedra in krompir, pečeno v pečici, letošnja pesa v solati
danes pa "pigs in a blanket" - hrenovke v testu in motovilec ali pa kislo zelje v solati s korenčkom
krompir v kosih, pečeni file postvi in mešana solata
BalenkaDanes: boranja, pire krompir, solata
breskvaDanes: Hrustljavo popečen brokoli, govedina casa gala, jajčni rezanci ala Jamie Oliver.
Kino za "desert".

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bovla po kitajsko

Pečeni svaljki s pomako iz feta sira