Danes: kremna juha iz fižola, domači rogljički

Eksotični suši
Danes: kremna juha iz fižola, domači rogljički
Pri nas goveja juha s kroglicami, pohani pišč. file, krompirjeva solata.
majaosParadižnikova juha, telečji naravni zrezki, pire krompir ter velika skleda prvega letošnjega rdečega radiča. Po kosilu pa je sledilo kuhanje fižolove solate, ki je lepo uspela in je zelo okusna, tako da vprašanje, če se je bo kaj dočalalo zime.
regica
Jaz že več let liste glavnatega ohrovta blanširam in zmrzujem. Zmrznjen ohrovt nato uporabim za juhe, omako, zelenjavne polpete in še kaj bi se našlo. Uporabim pa ga tako, da ga zmrznjenega dam v vrelo vodo in počakam, da voda ponovno zavre, nato ga pa odcedim. Meni se zdi odličen, ne morem reči, da se kaj dosti razlikuje od svežega.
No danes na dolgo sredo nisem jedla ohrovta, temveč zelenjavno juho - zelenjava iz domačega vrta, palačinke z marmelado in kompot.
dočka
![]()
![]()
![]()
Danes: dušene bučke
pire krompir
,govedina v česnovi omaki,pecivo.
![]()
Pozdravljena Dočka,ohrovt je dober, seveda.
Mene pa zanima, kaj pomeni dolga sreda - je to kakšen praznik oziroma pomemben dan v sistemu vaše religije, morda povezan s kakšnimi dijetnimi pravili?
Lepa hvala že vnaprej za pojasnilo.
nolaDanes polpeti in po dolgem času krompirjeva solata ![]()
Pon: Lazanja z malancani, za sladico sem pekla skutino pecivo, sacher in jabolčno pito.
Tor: Njoki v omaki z gorgonzolo in šampinjoni.
Včeraj pire in grahov golaž,
danes pa piščančji file z zelenjavo in arašidi po kitajsko, riž.
Lp
ursiii
Juha, puranji zrezek z avokadovim pirejem, krompirjeva solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Danes: panirani polpeti s sirom v pečici, pečen krompir, solata
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Eksotični suši

Veseli tiramisu