Včeraj zelenjavna mineštrca, palačinke.
Danes svinjski zrezki iz stegna na čebuli, pire, testane bučke.
Lp
ursiiiVčeraj zelenjavna mineštrca, palačinke.
Danes svinjski zrezki iz stegna na čebuli, pire, testane bučke.
Lp
ursiiispet goveja juha z rezanci, pečen krompir, pečena vratovina in zeljna solata,
mafini s smetanovo kremo in robidami
BalenkaPo vikendu obiskov, ko sem se dodobra najedla gob (pohane marele zmagajo v tej kategoriji :)), danes boranja in pire krompir.
katka85
| breskva je napisal/a: |
Danes: bučkina pita brez testa,
|
Bi prosila kakšno besedo o sestavinah, hvala
lp
mzm| mišzmoke je napisal/a: |
Danes: zelenjavna mineštra s polnozrnatimi krekerji in tricotta
Tole pa izgleda odlično. Bo treba preizkusiti recept :) lp
|
@katka85, res je odlično!
Drugače pa, a slike šparaš?![]()
lp
mzm| mišzmoke je napisal/a: |
@katka85, res je odlično! Drugače pa, a slike šparaš? lp
|
A ker jih ne nalagam? Malo je pomanjkanje časa, malo pa to, da nikakor ne znam lepo pofotografirati hrane :)
katka85| mišzmoke je napisal/a: | ||
Bi prosila kakšno besedo o sestavinah, hvala lp mzm |
Recept:
3 jajca
2 ali 3 bučke
1/2 čebule
1/4 l mleka
2 dc smetane za kuhanje
2 žlici moke
100 g naribanega sira
sol, poper, muškatni orešček
Da bodo bučke lahko izrazile svoj intenziven okus, jih naribamo in popražimo na čebuli. Medtem, ko se bučke pražijo, v večji posodi temeljito zmešamo 3 jajca, mleko, smetano, 2 veliki žlici moke, ki služi kot vezivo, sir ter dodamo sol, poper in muškatni orešček. Če smo bučke solili že med praženjem, pazimo pri količini dodane soli v zmesi. Ko smo popražili bučke, pustimo, da se malo ohladijo, nato pa jih dodamo zmesi, ki smo jo pripravili iz jajc, mleka, smetane, sira in moke. Vse skupaj dobro premešamo. Zmes vlijemo v okrogel pekač, v katerega lahko damo peki papir ali pa ga temeljito namastimo. PIta je pečena, ko postane zlatorumene barve. Mi jo pečemo na 200 stopinj, približno 25 minut.
Danes: palačinke v juhi, prosena kaša s sadjem
breskvabreskva, najlepša hvala za recept, jaz jutri poizkusim to naredit, upam, da mi uspe ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Peresniki po bolonjsko

Domači Ferrero Rocher