Gobova juha, piščančji koketi, solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/
Ocvrte brizgane palčke (churros)
Gobova juha, piščančji koketi, solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Včeraj: goveja juha, špageti z gobovo-paradižnikovo polivko, solata
danes: govej golaž, njoki, solata
jutri: pire krompir, špinača
četrtek: riž z grahom in korenjem, pečen piščanec, pesa
petek: ričet, solata
sobota: musaka, solata
Vedno, še od časa ko so bili otroci majhni in je bilo potrebno ogromno načrtovanja, si napišem jedilnik za en teden naprej.
Lp
Danes gresova zelenjavna juha s kurkumo, mesna omaka, tesrenine, solata
Kjer je volja, tam je pot. TrixiDanes: pri naju je včeraj vse tako zelo narastlo in se razbohotilo, zato je danes kosilo enako ![]()
Se mi dozdeva, da bom kmalu dobila eno
, se pa trudim spremeniti prehrano pri nas doma, kar moram priznati, je to, da mi ne uspeva...![]()
Včeraj in danes: Segedin in kruh.
jade
V nedeljo sem gostila na kosilu 11 sorodnikov in pripravila sem jim tole:
goveja juha z rezanci in jetrnimi cmočki,
pražen krompir (ker ga eni ne morejo pogrešati v nedeljo), rizi bizi,
goveji ptički v omaki, pečeni kremenatlji, kaneloni, govedina iz juhe, ocvrti piščančji zrezki,
na žaru popečene bučke in šampinjoni,
radičeva solata in motovilec,
rolada z vanilijevo kremo, višnjeva torta,
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Balenka
Pri nas smo pa včeraj slavili Abrahama : Ješprenjka z zelenjavo, pečenka, pohan piščanec in svinjska prata, nadevana svinjska prata, pečenka štefani, grah, krompirjevi kroketi, riž z maslom, drobtinami in parmezanom, solata iz testenin, motovilec z fižolom, koruzo, češnjevimi paradižniki in ocvrtim sirom, bučkine rolice polnjene s suhimi paradižniki in gogronzolo, solata iz rdeče pese s krompirjem pa še solata: riban korenček, gomolj zelene,janežev gomolj, jabolko, zabeljeno z oljem in limoninim sokom. Gotovo je bilo še kaj, a sem pozabila.
Pecivo pa: razpokančnki, piškoti black in white, huzarske kape, breskvice in seveda torta.Vsi recepti za pecivo so bili iz naše ljube Kulinarike.Pa še pijača, pa še kava, pa še klepet, klepet, klepet. Imeli smo veliko snovi za pogovor, bilo nas je 28.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
daga
Pri nas danes polžki s paradižnikovo omako (z veliko čebule in bazilike, dišalo je čisto poletno, njamsi!), mešana solata. Za sladico je bila kava ![]()
Danes bi si želela bit v žlahti z Balenko ![]()
![]()
![]()
Danes: lečna juha, španski riž
Paradižnikova juha z rezanci. Malo popečene
z jajci.Skleda solate.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ocvrte brizgane palčke (churros)

Polnjene paprike