Danes: domači rezanci s korenčkom, solata
breskva
Svaljki z žajbljem
Danes: domači rezanci s korenčkom, solata
breskvaMesno-zelenjavna enolončnica, šmorn, solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Ostanek sobotne zelenjavne mineštre; za partnerja kuskus z bučkami ter pečeno piščančje bedro, zame bazilikini široki rezanci z drobtinami in parmezanom (in parimi ukradenimi koščki lepega mesa:), skleda solate in skledica ne preveč dobrega stročjega fižola (pomojem se mi je predolgo valjal v skrinji, pa sem dvakrat odlila vodo).
Tisti bazilikini široki rezanci od Žita - ma, tako-tako. V bistvu sem jih danes že dala naprej, si bom kupla kar lepo navadne :D Mi bolj ustrezajo nevtralni, brez teh okusov.
Kaj bo danes pri naju ?
Za moža še goveja juha, chili con carne, vzet iz zamrzovalnika, Amoksiklav, čaj in limonca...
Ješprenj se namaka, skuham ričet, ko se vrnem iz sestanka poverjenikov Rdečega križa ![]()
babka1951
Včeraj juhica s piščancem, zelenjavo in rezanci

Ponedeljek:
- ponovitev, ostanki od nedelje

Torek:
![]()
Golaž, zapečena polenta z ocvirki in sirom;
motovilec z rukolo
Pozdravček!
Včeraj špageti z mesno-zelenjavno omako, kristalka; danes pečenice in krvavice ter krompirjeva solata.
JJDanes najbrž makaroni z mesno omako in solata.
Sicer smo pa prešaltali na večerje, ker se je začel veseli december in pridem domov, poberem sina in brž na kako prireditev :), če le ne spi :)
testeninca

Četrtek: bučni polpeti, pire krompir, leča v omaki, borovničevi mafini z nekaj jagodami. Petek: polnjena paprika.
V soboto in nedeljo je kuhala mami in to dobro. Sobota: goveji golaž s kosi krompirja. Nedelja: goveja juha s kroglicami, telečja pečenka, polnjen krompir s sirom in slanino, zeljnata solata.
Včeraj: zelenjavna juha (koleraba, korenje, krompir, por) pomfrit s pečice, ocvrt oslič.

Lp
Danes sva s sinom spet sama doma, zato nama je kosilo skuhala tašča: juha z rezanci in koščki mesa, dušeno zelje, pražen krompir, kuhana kranjska klobasa.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Svaljki z žajbljem

Kremna cvetačna juha