Danes:
Kurja juha z vlivanci, peč.svinj.reberca od včeraj, ajdova kaša z zelenjavo, brstični ohrovt, solata iz leče, zel.paprike in jajc ter
.
lp
Danes:
Kurja juha z vlivanci, peč.svinj.reberca od včeraj, ajdova kaša z zelenjavo, brstični ohrovt, solata iz leče, zel.paprike in jajc ter
.
lp
Danes spet juha ( mene bo dieta ugonobila, pa, še zravn, vse kaže, da je napačna ):
| motovilčica je napisal/a: |
Mamamia kako narediš proseno kašo s fižolom? Izgleda slastno...
|
Na maščobi prepražiš sesekljano čebulo, malo soliš in popraš, dodaš dva lovorjeva lista. Dodaš proseno kašo (prej jo speri na cedilki, pod tekočo vodo), in praži (kot riž za rižoto). Zalij z juho ali vodo, da je kaša komaj pokrita, in pusti na zmernem ognju v pokriti posodi kakhih 10 minut. Potem znova premešaj, dodaj majaron, po potrebi še dosoliš, vmešaj kuhan fižol, zalij še z vodo in kuhaj, dokler ni kaša kuhana. Po želji še soliš, popraš, jaz sem na koncu smešala se sesekljan peteršilj.
mamamiaNe ubila, okrepila. Tile knedlčki so za bogove, krožnik pa kot celota lepo barvit, eksplozija okusov. ![]()
![]()
| elaphus je napisal/a: |
Mamamia, kaj so rubene???? lp
|
Rubena je križanec med malino in robido. Sadeži so manjši od maline, rdeče barve, svežega, ne preceč sladkega okusa, res taki osvežujoči. Hvaležni za zamrzovanje - ne spremenijo oblike, ko jih odmrzneš, niti kaj preveč soka ne spustijo. Grem fotko iskat, pa prilepim.
mamamia
@ežoj, juha je fantastična, boš vidu, da bo delovala,
samo tolk hitr pa tud ne gre![]()
Danes pri nama: krem juha iz bučk in krompirja, krompirjeva solata z gorčico in majonezo, eden še pečenko, druga pa hrenovko
in orehova potica je pečena, kakšna je, bom pa jutri povedala, upam, da mi bodo dali kakšen košček![]()
Hvala, mamamia! ![]()
lp
cervusBabka, ti kar jaz povem, kakšna potička je -odlična!![]()
![]()
| naor je napisal/a: |
Babka, ti kar jaz povem, kakšna potička je -odlična!
|
Hvala naor
dišalo je prav lepo, se mi zdi, da sem malo preveč ruma notri kapnila ![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Široki rezanci s kuhanim pršutom, mlado špinačo in porovo kremo

French toast s sadjem