Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Včeraj: Špageti z omako iz domačega paradižnika, šunke in graha ter zelena solata.

Danes: Goveja juha, svinjske zarebrnice, pečene na krompirju, dušene bučke, zeljna solata ter čokoladno pecivo s pudingovo kremo.

Pipi Maj

ežoj je napisal/a:

mišzmoke je napisal/a:

Kakšen študentski pripomoček pa je una reč desno zgoraj, je kaj v zvezi z ?

mzm

Sexmeter, a se ne vidi?

morda se vidi, poznam pa ne, boš moral enkrat razložit delovanje 

Danes: rižota (ščepec junčjega mesa, paprika, paradižnik, jajčevec....)

skleda endivije, zmehčane z vročim kisom, voda

lp

mzm

Danes so pa drugi kuhali in to zelooo dobro: kislo mleko (no, to glih ni kuhano) z masovnikom in sirovi štruklji.

lp

cervus

Grahova juha, ribje palčke, pečen krompir, solata.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Petek: sardele, krompir v oblicah in paradižnikova solata

Sobota: brokolijeva juha, slivovi cmoki in kompot.

Nedelja. polnjena paprika s paradižnikovo omako in pire krompir ter slivova pogača.

Ta teden preprosto nisem imela časa za slike. Beljenje in pospravljanje nama je vzelo ogromno časa. Sicer sem vložila sladke feferone, stročji fižol. Zdaj me čaka še paradižnikova omaka, marelični džem in breskve. Vmes pa malo skakanja po trgovinah za novo luč v kuhinji, ki sva jo med delom razbila.

V soboto smo imeli za kosilo filane paprike iz zaloge, pire krompir in domačo zeleno solato. Včeraj pa sem naredila zelenjavno rižoto in zeljno solato.

Danes bom jaz eno solato, za moža pa nekaj iz zamrzovalnika. Sin bo jedel v vrtcu. Hčerka je na počitnicah, druga pa se mi je odselila v tujino, kjer je našla zaposlitev. Žalostno, a resnično. Mladi odhajajo, kjer je več priložnosti.

Zdaj pa naložim še par slikic iz morja, da boste videli kako sem bila tudi tam pridna....

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Torej tudi brez tehtnice sem uspela v peki. S takšnim pogledom na morje dobiš veliko inspiracije.

Pa še morski zmaj, ki je tako aktualen v družbi lokalnih rib....

Moram pa priznati, da je zelo zelo okusen.

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 19. 2013 12:25

Trixi, krasne fotke, upam, da imaš še kakšno na zalogi...

Danes pri nas: - zelenjavna juha, palačinke z jagodno marmelado,  bezgovega soka z limono.

Johanna

Še imamo kaj na zalogi...

Moje današnje kosilo: bučke, moj balkonski paradižnik,pršut mocarela, olive, začimbe, moja domača berivka in po novem se brišemo s 500-aki (papirnatimi servietki, da ne bo panike...)

Mož pa bo sarmi iz zaloge.

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 19. 2013 15:28

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 19. 2013 17:40

Zelenjavna juha, bučni polpeti in paradižnik v solati!

tanjaj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti