PONEDELJEK:
Zelenjavna enolončnica s suhimi rebri:

Pozdravček!
PONEDELJEK:
Zelenjavna enolončnica s suhimi rebri:

Pozdravček!
Danes:
kaj, menda niste mislili, da sem včeraj pojedel celo ribo! Saj nisem zmaj.
Ajda je rahlo razkuhana, pa je dober, da se to na sliki ne vidi, tako, da tega ne boste zvedli.
![]()
Kurja enolončnica, žemlja, jabolčni štrudl s kepico vanilijevega sladoleda.
mojezlatodanes (kuhali domači): še ostanki sobotne pišč. juhe (vlivančki so bili malo preredki:), goveji zrezki z rižom, solatka. Ja, še nekaj se je cvrlo ...
majaos je napisal/a:
Ežoju in miški: vampi so bili zelo dobri :) Pa itak vedno malo priredim recepte (kam pa pridemo brez domišljije), tako sem še malo zgostila jed. Ukučani so pohvalili
majaos
Ne dvomim, da so vam bili dobri , čakam pa, da izvem kaj več o priredbi
No, ja včerajšnji vampi: klasika, prepražila čebulo, dodala peteršiljček, česen, vampe (ki sem jih vseeno prej še malo prevrela in narezala bolj na drobno), dodala lovor, ščep začimbe za pizzo, pomokala, dodala malo sl. paprike, mezge, zalila s sobotno juho, dodala malo kisa, na koščke narezane tri krompirje. Proti koncu kuhanja pa seveda obogatila z makarončki (samo pest), pa še malo kocke in dosolila, mislim, da je to vse. Kuhala cca 1 uro, mogoče malo več
Danes smo imeli golaž z polento, jutri pa bo verjetno krompirjev golaž-imam hrenovke za porabit :)
nitta| pirnica je napisal/a: |
Mišzmoke, mene pa zanima tista zadeva neznanega imena, a odličnega okusa. Malo opiši, prosim. |
Pri kuhanju teranovega likerja so mi ostale borovnice, od praznikov nekaj malega listnatega testa, v hladilniku tri jajca in pol litra mleka, v škatli en strok vanilije.
Iz testa sem spekla gnezdeca, napolnila sem jih s slaščičarsko kremo (med kuhanjem le te sem pojedla skoraj vse borovnice
), oplemeniteno s teranovim likerjem in okrašeno s preostalimi petimi borovnicami ![]()
@majaos,
, hvala za razlago!
Danes smo ponovili včerajšnjo vajo, z dodatkom radiča v solati.
lp
mzm
Danes nenavadna kombinacija želje najmlajšega. Goveja juha z ribano kašo, dušeno kislo zelje, krompir v kosih, pečenica. Za moža pa še teran
in ferrero rocher kroglice... Za malico pa sta posrbela sinček in sosedova punčka - kokice,piškoti,jagodni sok....ples ...risanke...
sarme, pire krompir, zrezki od včeraj
BalenkaDanes: prebranec, ameriške palačinke
breskvaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polnjene paprike

Jernejeva sadna torta s smetano