Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Štefani pečenka in zelena solata s paradižnikom.

Tinky Binky

Gobova juha, musaka iz zamrzovalnika, endivija s krompirjem

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Danes smo jedli ocvrte kose piščanca, pire krompir in solato s čičeriko.

msegov

Goveja juhica z domačimi rezanci; goveji zrezki v jurčkovi omaki, riž s porom; zelena solata; pecivo z dateljni prelito s karamelom.  (manjka letalo) - od navdušenja in opisovanja poti ni bilo časa za foto.

Pozdravček!

pečene sardelice, brstični ohrovt v solati, domač koruzni kruh.

Sonja

juha z ribano kašo, ocvrti osliči in francoska solata, limonada

Balenka

Tuhtam, če se je elaphus spomnila besed za zaustavit Lonček kuhaj, imam problem z joto ,

s piškoti nič več .

lp

mzm

To, kar smo mi trije danes jedli ( moja mama, hud bolnik s posebno dieto, sploh ne vem več, katera je bolj pomembna: sladkorna, srčna ali želodčna?????) mož in jaz, enostavno ne gre na eno sliko. Kar bi jedel eden, drug ne bo, kar bi jedel drugi - dva ne bi, tretjega se pa sploh nič več ne vpraša. In ker ta tretji tudi kuha, si je danes vzel prost dan. Neverjetno, v hladilniku ni več ostankov, za vse diete je bilo vse dobro, res, da je za vsem tem ostala tudi gora umazane posode......je že romala v pomivalni stroj, se zavrti jutri, ko bo poceni tok, potem se pa brez razmišljanja pristavi goveja juha, ker sem od vse te kuharije že zelo utrujena

babka1951

Pri nas včeraj kislo zelje, pire in hrenovke,

danes pa popečen file postrvi ter kitajsko zelje, treviški radič, korenček, šalotka in krompir v solati,

jutri bom kuhala govejo juho, verjetno bo kar meso iz juhe, pražen krompir in zelje v solati

tabu

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

mojezlato je napisal/a:

Ima kdo kakšen dober predlog kaj postreči k popečenemu lososu? Da ne bo vedno krompir:)

mojezlato

Midva ga pogosto jeva na tale način:

http://www.kulinarika.net/recepti/13418/morska-hrana/kr

Z nožem za lupljenje narežeš korenček in cukinije ali bučke na "široke rezance". Te streseš na malo masla, posoliš, poporaš, dodaš malo česna v prahu in mogoče malo kajenske paprike in pražiš 3 ali 4 minute. Zelenjavo je vredno peči vsako v svoji ponvi, ker korenčki rabijo nekoliko več časa, da se nekoliko zmehčajo.

Kako tako pripravljena zelenjava izgleda si poglej na sliki pri receptu za Coq Au Vin

Vanja

Hvala za predlog; sem uporabila tega z zelenjavo s tem, da sem dodala še rumeno papriko, da je bilo fajn pisano. Pa še cvetačo sem ocvrla. 

Lososa z rožmarinom in limono sem popekla v pečici.

Zraven pa še goveja juha in kumarica v solati.

Slike: http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

mojezlato

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti