včeraj: goveja juha, esigflajš, stročji fižol v solati, pražena zajčkova jetrca z jajčkom (en tak čuden mix vsega skupaj, ampak je bilo treba pospravit ostanke)
Balenka
Suši z zelenjavnimi polpeti
včeraj: goveja juha, esigflajš, stročji fižol v solati, pražena zajčkova jetrca z jajčkom (en tak čuden mix vsega skupaj, ampak je bilo treba pospravit ostanke)
BalenkaGoveja juha z zdrobovimi cmoki, pire krompir, špinača, hrenovka in meso iz juhe
Kjer je volja, tam je pot. TrixiNi bilo časa za slikanje.
Danes: goveja juha z domačimi rezanci, pohani telečji zrezki, mešana solata, pire krompir ali sirovi štruklji, kolerabica v omaki. Za poobedek kakijeva-bananina krema s smetano
.
Migla
goveja juha z jetrnimi knedlčki, pražen krompir, pečena račka, mešana solata, potica
BalenkaBožično kosilo, ker božične večerje pri nas ne kuhamo.
Kraška penina in hrustljav kruhek s pistacijevim maslom, Cheddarjev mousse s koščki pistacij
Bistra zelenjavna juha s poprovimi zvezdicami (iz testa za rezance)
Puranja rulada oblečena v slanino, Zelenjavni zvitki s tofujem (za vegi del)
Štruklji z rikoto, Zapečen pire
Motovilec s češnjevim paradižnikom
Topel višnjev crumble in parfait z vanilijo in belo čokolado
VesnuskaŠe moje poročilo:
Prejšnji teden vsak dan za kosilo ceviche.
Za večerjo vedno kaka riba in kozarec ali dva belega. Enkrat sushi. Potem sem se začela
v bakterijah in sem
od ležanja v postli. ![]()
Včeraj, zaradi mojega utapljanja večerja v dvoje: Dragi mi je pripravil račko, precejšnja količina "uvele" blitve na račji maščobi,
(majhen kot
), popečeni isto tako na račji maščobi, posoljeni s soljo, odišavlejno s tarufi. Za sladico je bil planiran sladoled na hitro, pa sva ga kar preskočila.
Letos mi po praznikih ne bo treba nič hujšat. ![]()
![]()
pri nas danes (preobilno seveda) kosilo pri tašči. kokošja juha z rezanci (gosta, da kar žlica not stoji), pohan puran, mesna štruca, pražen krompir, mešana solata in potica. tolk smo bili siti, da je avto komaj vlekel :D
Mamka BršljankaPri nas pa danes bučna juha, mesna štruca, kruhov cmok, bučni štruklji in kuhana zelenjava z dobtrincami in pa seveda solata.
Za sladico pa potička in kozarček penine.
irena66Danes za predjed pršut s francosko solato, nato goveja juha z zdrobovimi cmočki, pečen odojek s krompirjem in omaka s kolelerabo. Za poobedek drobno pecivo in kava.
Danes: bečarski paprikaš, polenta, radič s fižolom, mehki cimetovi keksi, ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Suši z zelenjavnimi polpeti

Zvezdice alla Alfredo