Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

včeraj: goveja juha, esigflajš, stročji fižol v solati, pražena zajčkova jetrca z jajčkom (en tak čuden mix vsega skupaj, ampak je bilo treba pospravit ostanke)

Balenka

Goveja juha z zdrobovimi cmoki, pire krompir, špinača, hrenovka in meso iz juhe

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Ni bilo časa za slikanje.

Danes: goveja juha z domačimi rezanci, pohani telečji zrezki, mešana solata, pire krompir ali sirovi štruklji, kolerabica v omaki. Za poobedek kakijeva-bananina krema s smetano.

Migla

goveja juha z jetrnimi knedlčki, pražen krompir, pečena račka, mešana solata, potica

Balenka

Božično kosilo, ker božične večerje pri nas ne kuhamo.

Kraška penina in hrustljav kruhek s pistacijevim maslom, Cheddarjev mousse s koščki pistacij

Bistra zelenjavna juha s poprovimi zvezdicami (iz testa za rezance)

Puranja rulada oblečena v slanino, Zelenjavni zvitki s tofujem (za vegi del)

Štruklji z rikoto, Zapečen pire

Motovilec s češnjevim paradižnikom

Topel višnjev crumble in parfait z vanilijo in belo čokolado

Vesnuska

Še moje poročilo:

Prejšnji teden vsak dan za kosilo ceviche.

Za večerjo vedno kaka riba in kozarec ali dva belega. Enkrat sushi. Potem sem se začela  v bakterijah in sem  od ležanja v postli. 

Včeraj, zaradi mojega utapljanja večerja v dvoje: Dragi mi je pripravil račko, precejšnja količina "uvele" blitve na račji maščobi,  (majhen kot  ), popečeni isto tako na račji maščobi, posoljeni s soljo, odišavlejno s tarufi. Za sladico je bil planiran sladoled na hitro, pa sva ga kar preskočila. 

Letos mi po praznikih ne bo treba nič hujšat. 

Vanja

pri nas danes (preobilno seveda) kosilo pri tašči. kokošja juha z rezanci (gosta, da kar žlica not stoji), pohan puran, mesna štruca, pražen krompir, mešana solata in potica. tolk smo bili siti, da je avto komaj vlekel :D

Mamka Bršljanka

Pri nas pa danes bučna juha, mesna štruca, kruhov cmok, bučni štruklji in kuhana zelenjava z dobtrincami in pa seveda solata.

Za sladico pa potička in kozarček penine.

irena66

Danes za predjed pršut s francosko solato, nato goveja juha z zdrobovimi cmočki, pečen odojek s krompirjem in omaka s kolelerabo. Za poobedek drobno pecivo in kava.

Danes: bečarski paprikaš, polenta, radič s fižolom, mehki cimetovi keksi, 

breskva

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti