Včeraj piza v Ljubljani, bazar sila, ogled tržnice in mesta, trojanski krof. Danes solata, testenine s tuno, inčuni kaprami in olivami.
Jupi,
začel se je veseli december ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.

lp, pinka![]()
Včeraj piza v Ljubljani, bazar sila, ogled tržnice in mesta, trojanski krof. Danes solata, testenine s tuno, inčuni kaprami in olivami.
Jupi,
začel se je veseli december ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.

lp, pinka![]()
Danes pro nas: goveja
juha z domačo ribano kašo in rumenim korenjem
, pražen krompir
, špinača (iz domače blitve
, prinešene z vrta , govedina iz juhe, radič (z domačega vrta, nabran med dežnimi kapljami - z veliko domišljije so bile to
);
s poreklom. Pozno popoldan kvašeni rogljički, po želji z marelično marmelado, ![]()
Balenka, bravo. Si bila do zdaj skriti talent ali samo nisem opazila, da znaš kovati besede v verze? ![]()
![]()
![]()
Danes pri meni, skuhali drugi, ( hvala ):
Kakšno vodo imajo ponekod, ne moreš verjamet.
Kje so se une dve potepale " buhsigavedi ". Meni je vse skp mal sumnjivo, ko se nič ne skrivajo in talajo neka čudna politična darila ( menda, za uveljavljanje demokracije pred parlamentom ), pa to še poslikajo.
Pa, drugač, Balenka, mi je čist nerodno, pa sploh ne vem na kaj namiguješ, jaz nimam nikjer nič zraven ( nit luk jeo, nit luk mirisao - tako rečejo v enem egzotičnem foring lengviđizu ). Edina slika, ki jo imam je ta današnjega kosila, poslikal pol ugotovil, da nisem pospravil, pa kaj čem zdej.
A ja, tudi posladek naredili drugi, nekje na primorskem.
ežojNaor, čisto mejčkeno skrit
.
Pa da ne zaidem čisto s teme, pri nas danes:
goveja juha, restan krompir, pečeno srnino stegno, endivija.
BalenkaPetek: jurčki z jajci, domači kruh
Sobota: ričet s klobaso
Nedelja: goveja juha z ribano kašo, goveji zrezki v omaki, ocvrti šampinjoni, solata, maskarponijeva krema z amareti.
BrgitaNEDELJA:
Sarma in pire krompir; pršutov zvitek; stracitela tortica
, tiramisu, ![]()

Danes: piščančji žur, pražen krompir, mešana solata, biskvit s kislo smetano
Ste pridni!
Včeraj čiščenje zmrzovalnika, sem ugotovila, da to prepogosto počenjam. Ravioli z malo lososa, zelen fižol na zelenini soli namesto solate. Prosecco zame, pivo moja enakopravna polovica. PDP: Moj dragi. ![]()
Danes: Moj dragi pravi, da me noče obremenjevati s kuhanjem, izjavi, da že 3 tedne ni jedel Coq au vin. Evo, se že kuha, za danes in jutri. Zraven veliko zelenjave. Prosecco ali Malbec.
Za presenečenje sodelavcev kokosovi poljubčki in čokoladni huzarski krapki. ![]()
Vsem vam ![]()
Bučna kremna juhica, tenstan krompir. polpetke s krompirjem, zelena solata, za posladek babičina dobrota in za na konc volitve.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bučke s sirom

Ajdovi svaljki s kislo repo