Pri nas ribji file na pari in kisla repa. Da bo pogled na dež bolj znosen, pa madžarske rezine (po receptu iz babičinega zvezka pač).
Sonja
Nadevani paradižniki po grško (Gemista)
Pri nas ribji file na pari in kisla repa. Da bo pogled na dež bolj znosen, pa madžarske rezine (po receptu iz babičinega zvezka pač).
SonjaNEDELJA:
Bučno-korenčkova juhica; nadevano piščančje bedro, pečen krompir s korenčkom, endivija s fižolom; bučnica:

Pozdravček!
Kurja juhca, riževe kroglice in malo pečenega krompirja z čebulo in korenjem, pečena sv. rebra in zelena solata, za posladek pa tiramisu.
tanjajPri nas pa danes jota in čokoladni puding. Jutri bo tudi jota ![]()
Pri nas pa danes goveja juha z domačimi rezanci, puran v omaki iz šitakov, tenstan
, zelena solata s krompirjem in
in pa seveda
.
Za sladico pa čisto sveži domači piškotki , rožice z marmelado ![]()
![]()
.
irena66
Včeraj polnozrnate testenine s paradižnikovo omako in kozicami, parmezan, solata in
. Danes blitva, rukola in cikorija s česnom,
, krompir, solata z radičem in
. Mufini. Zdaj pa še peka bučnega kruha.![]()

lp, pinka![]()
Najprej
:
Tinki Binki: zelo lepa bučna rolada! A za beljenje buč uporabljaš peroksid ali hipoklorit ( varikino )![]()
dragička: a si belila buče, drugič prereži, da vidimo fil![]()
irena: zaradi kompozicije, bi moglo bit nekaj v kozarcu ( to bi ti en moj dober prijatelj znal svetovat ), po ostankih v kozarcu, bi se itak ujemalo barvno s stoli. Pa, kako narediš to kompozicijo dveh sklik s bordo ( ne vem, če se ti barvi tako reče ) ozadjem?
Pri meni danes, skoraj nič, če pogledam, kaj ste drugi ustvarjali ( bedra nič nadevana, nobenih buč za belit, korenje je itk za zajce............ ):
a ja: vino, belo, buteljčno ( ena taka, kartonska buteljka, neka nova moda ).
![]()
Ežoj, nobenga belila za buče. Buča je bila navadna, "svinjska" s svetlim mesom.
Pozdravček!
Ežoj, sva vino spila pa se mi ni dalo it v klet še malo iskat.
Vem da bi blo lepo če bi bilo kaj v kozarcu.
Picaso dela čudeže.
irena66Psttttttttt, čakal sem, da pade tema:
............. pa na hitro pojedel, da ne pride na ušesa uni pocukrani zdravnici v diabetološki ambulanti, bi me ( menda ) oklofutala, če bi zvedla. Kupljeno v Tušu ( skrivoma ), neke čokoladne kremne rezine.
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Nadevani paradižniki po grško (Gemista)

Polžki s krompirjem, ohrovtom in sirom