Danes: goveje juha z ribano kaši, žrebičkovi zrezki v omaki, sirovi cmoki, kitajsko
v solati s fižolom in rukolo, puding s sadjem

Tajski rdeči curry
Danes: goveje juha z ribano kaši, žrebičkovi zrezki v omaki, sirovi cmoki, kitajsko
v solati s fižolom in rukolo, puding s sadjem
Po 10 dnevnem potepanju po morju, danes domače kosilo pri moji sestri: goveja juha, ajdova kaša, kuhana zelenjava, pečena sv. rebra, zelena solata in puding z vročimi malinami....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
čudovito!
Včeraj: musaka iz popečenih jajčevcev in mletega mesa (brez krompirja)
Danes: po dolgem času sva kljub slabemu vremenu zakurila žar; piščančje perutke marinirane z limetinim sokom in medom, piščančji zrezki s curryem, domači čevapčiči, popečeni jajševci in rdeča paprika, francoska solata, paradižnikova solata. Za posladek pa je žarmojster dobil nekaj nebeških poljubčkov (piškotkov seveda
)
goveja juha z rezanci,
pražen krompir v čast svetovnemu dnevu praženega krompirja,
dunajski svinjski zrezki, govedina iz juhe,
hren, radič
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Včeraj: paradižnikova juha, pečena sv.rebrca, pečen krompir, zelena solata
Danes: zelenjavna juha, rižota z mesom, paradižnikova solata
Jutri: piščančja juha, lazanja, zelena solata
matejaoz
Včeraj: Na Tinju z obiskom iz Zagreba. 4 pečene krompirčke, 1 svinjsko rebrco, 2 kosa puranjih prsi, jurčki s porom in paradižnikova solata.
Moja prijetna družina pa je za piko na i, imela ponovno nalogo da dobijo moje sladice in podajo mnenje XD
Tokrat sem jih razvajal z: Limonino pito, cimetovimi rolicami, pehtranovo potico in makovo potico.
Danes: Paradjz solata.
Danes sladko zelje z makaroni, po želji še kranjska klobasa.
msegovdanes: piščančji čevapi, polnozrnata žemljica s semeni, solata
mali kuharSobota: tenstan krompir, nedelja ćevapčići na žaru, danes enako ( kot v soboto ) pa še kaj zravn:
Pri meni same težave s fotografijami: ne sprejme mi fotografij prek čitalca kartic ( to je prej lepo funkcioniralo, ne štamplja mi datuma na fotografijah ( *ebeš ti tako dokumentarno fotografijo brez datuma ), tudi mi shrani fotografije nekam, komaj sem jih našel. Kaj pa čem, tako mi je tudi treba ker se hvalim!
![]()
Ne sekiraj se, Ežoj, važno, da oliva lepo stoji!
Pri nas danes:
- kosilo1 (u ranu zoru): bučna krem juhica, pečen piščančji file z žajbljem in rožmarinom (na putrčku, jasno), kupljena solata in domač počen paradajz
, grozdje, jabolka, orehi, sir
- kosilo2 (nekje opoldne): krompir v koščkih z mnogo putrčka in petršilja, solata, fajn kisla, z veliko česna
- kosilo3 (se še smodi): fajn zapečeni kremenatlci (zaradi čveka zažgani in rešeni z mlekom), filane bučke z ajdovo kašo itd...ob bučkah pečen krompir, proti koncu polit s slano vročo vodo, fajn hrusta (zaenkrat)..
Posladek:
- "Dost mam tega kuhanja za danes, grem ven!!!!"
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
P.s.: "Pa ko nazaj pridem, da je vse speglan!"
MygraceKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Tajski rdeči curry

Lazanja v slow cookerju