Včeraj:
Žrebičkov zrezek, blitva in frtajla (po moje)s šparglji. Ja vem, čisto preveč vsega, ampak se mi je malo utrgalo - beri lačni kot volkovi
leandros
Včeraj:
Žrebičkov zrezek, blitva in frtajla (po moje)s šparglji. Ja vem, čisto preveč vsega, ampak se mi je malo utrgalo - beri lačni kot volkovi
leandros
ČETRTEK:
Čevapčiči, prepraženi malancani in šampinjoni - posuti s česnom in peteršiljem, kajmak ter mlada čebula; zelena solata:

Pozdravček!
Prebranec s kranjsko kobaso, solata
Danes: zelenjavni zavitek iz baze, ocvrt piščanec in še zadnji regrat!
tanjajNaor, tole kar si napisala mi je znano: pred časom sem živel drugje in, ko sem se čez ene dve leti vrnil in obiskal " kamerate " mi je en povedal, " saj veš, ko si ti odšel smo tudi ribo nehali jest ".
No, pri meni se na današnjem in včerajšnjem kosilu vidi kakšn je pomen omake v kulinariki: praktički iste sestavine, le omaka je različna in tudi jed pride čisto različna. Včeraj je bila riba brez preliva holandske omake, danes je ista riba brez omake remesco:
![]()
Za spremljavo: otroški pevski zbor ( muchas gracias )
ežojHe, ežoj ponavlja sam za sabo, jaz pa za dragičko ![]()
lp
mzmPri nas pa
včeraj: rižota-riž, pira, proso- s popraženo zelenjavo, berivka z rukolo
danes: piščančji koščki v omaki, kodrani rezanci, zabeljeni šparglji, berivka
jutri prvi piknik na domači terasi: čevapčiči, ražnjiči, mlada čebula, solata, ajvar...
tabuVčeraj špageti z paradižnikovo omako, zelena solata
Danes dunajski zrezki, pražen krompir, berivka
Kjer je volja, tam je pot. TrixiVčeraj: zelenjavna juhica, kaneloni s piščančjim mesom, papriko in sirom, solata.
Danes: jaz govejo juho s kuhanim korenjem in zeleno iz juhe, šopska solata z veliiiikkooo fete
, drugi golaž in kuhan krompir. Za vse pa palačinke za sladico ... Namaz po želji! ![]()
![]()
Danes: pohan sir po dolgem času in pečen krompir, paradižnik v solati
tanjajKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Špargljeve blazinice

Kavna torta (Coffee cake )