Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Nam seveda dve velikonočni požrtiji za zajtrk nista bili dovolj in smo včeraj za kosilo (no, vsaj pozno je bilo, ob štirih) pojedli govejo juho, pečeno kuro in krompir, plus regrat, jasno, danes pa nam vrag ni dal mira in smo po obilnem zajtrku jedli vse živo z roštilja. Sta svak in mož pekla na pravem ognju, nič plina ali elektrike. Je bila govedina mehka ko putrček, jagnjetina lepo začinjena, klobasice ravno prav papricirane, krompirček hrustljavo pečen, caciki so zadeli v nulo, sveža zelenjava - mlada čebula, paradižnik in paprika pa so bili za hrustanje zraven.

Pol pa truška kava ali ledena kava, kakor za koga, zdaj pa se dušimo v dimu od vodne pipe.

Vina ne omenjam posebej, se razume samo po sebi, da je zraven: en lep sauvignonjček za tiste, ki osatjajo pri belem, pa en fini caberrnet za tiste, ki nam je danes bolj teknilo rdeče.

Skrajni čas, da je konec praznikov.

mamamia

Po vseh dobrotah smo danes imeli "normalno" kosilo:

cvetačna juha, špageti s paradižnikovo omako in domača berivka,

je prav pasalo

pri pa seveda še potica.

tabu

Danes mo imeli samo čemaževo juho in skledo regrata z vročim krompirjem.

rosie

včeraj: goveja juha s fritati, piščančji dunajski, jagnjetina, rizi bizi, tenstan krompir, solata, orehova potica in mamina rolada z banano. vsak je vzel, kar mu je pasalo 

danes: malo segedina, polpeti, velika skleda regrata s krompirjem. čez čas pa še palačinke z nutello in banano

Zuckerfee

Berem, ¸da vas je včeraj, kar veliko kosilo isto kot zajtrkovalo- mi2 tudi. Le za večerjo sva si skuhala zelenjavno juho.

Takole zgleda moja potička

in pirhi

-tale rumen je pofarban z žafraniko.

Danes za kosilo pa bučna juha z zdrobom in solata (vsa domača, tudi redkvica) s pirhi

katti

Letos sem kot nalašč kupila majhno šunko, skuhala manj jajc za pirhe in zadostovala je le majhna orehova potica moje mame. Tako smo včeraj imeli popoldan še juho in testenine, danes pa po skromnih ostankih bolj nedeljsko kosilo - goveja juha, pražen krompir, meso po dunajsko, regrat z jajčki in ostanki potice. Večerja pa sladka- čokolino in gres za nežnejši del družine. Za ostale pa jogurt.

In prav odlično je, prazniki so mimo, naših zalog pa ni več....

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

TOREK:

Zelenjavna juhica s popečenim kruhom; rižota s porom in puranjim mesom; zelena solata:

Pozdravček!

Pri nas imamo danes juho iz čemaža, pire, špinačo iz kopriv in pečena bedrca.

rosie

Cetrtek: velikonocna pojedina po slovensko za Norvezane (pirhi, hren, prata, malcek plasticna norveska sunka in prekajene klobase, ki mi jih je mama poslala iz Slovenije, pa seveda potica)

Petek: svaljki, bolonjska omaka in regrat

Sobota: porova kremna juha iz baze in palacinke

Nedelja: naravni svinjski zrezki, pecen krompir, solata

Ponedeljek: srcki v omaki, zraven pa kruh, ki se je staral, solata

Torek: rizota z zelenjavo in goveji file v woku (ki ga mariniram v cesnu, belem vinu ter sojini omaki - file, ne wok!) in solata: endivija, motovilec, rukola, cesnjev paradiznik, sparglji in jajce

Lep pozdrav s snezeno - dezevne, mrzle in turobne Norveske,

vasa 

zvitorepka

O, lisicka, pozdravljena, tebe že dolgo ni bilo na ta konc. Jaz pa nestrpno čakam, ne dunajski ampak oslov zrezek .

Pri meni danes:

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti