To smo imeli pa pri nas, v predpeklu
:
telečji vrat s kostjo, dušen s sladkim janežem, skleda zelene solate, kruh
teranovi pirhi
in potica za minimalno odpiranje ustec
lp![]()
To smo imeli pa pri nas, v predpeklu
:
telečji vrat s kostjo, dušen s sladkim janežem, skleda zelene solate, kruh
teranovi pirhi
in potica za minimalno odpiranje ustec
lp![]()
Ežoj
.
Mišzmoke, vau kakšni lepi pirhi.
Pri nas standarni vikend jedilniki
, losos. Vanilijevi keksi.

lp, pinka![]()
Danes pri nama tradicionalna
popolna solata s koščki odišavljenega piščanca na pivovski pločevinki. Po želji moje druge polovice. (verjeli ali ne, piščanec je imel 4 kile!!)
Za jutri je že pripravljen ratatouille (bom morala enkrat recept objavit), malo piščanca od danes za zraven.
Včeraj sva si delila makarone in sir (z andoulie klobasico in škampi) ter pošteno solato s piščancem v enem naključnem lokalu.
V petek: Rižota s šparglji in solata.
Četrtek: sushi in sashimi, kasneje doma
v
.
Včeraj večerja v dobri družbi: piščančji trakovi, panirani v polnozrnati gorčici in koruznih kosmičih, pečeni v pečici, quesadillas s papriko in sirom, bela salsa, bbq omaka in pomaka iz arašidov. Za zraven sangrija v potokih, za sladico pa temni čokoladni kolač z jagodami (prinesli gostje
).
Danes pica iz koruzne moke (mešano z belo) in suho salamo, za sladico sacher torta.
Jutri čemažev dan, smo ga nabrali danes dopoldne. V planu čemaževa juha in popečeni kruhki s čemaževim namazom, pesto pa za v shrambo.
abyDanes: blitva s krompirjem, ribe
Jutri: zelenjavna juha, lazanja, solata
matejaozDanes še enkrat različica včerajšnjega kosila za obiske ... Včerajšnja goveja juha z rezanci, pečenka, pražen krompir, hrenova omaka, regrat z jajcem. Za posladek orehova potica.
msegovDanes pri meni, krompirača:
Včeraj šunka, jajca,......skratka velikonočni zajtrk, menda 2x, vmes potica in![]()
![]()
.
Danes goveja juha z rezanci čez nekaj minut, ki je bila načrtovana že včeraj.........samo ni bilo potrebe.
BalenkaNajprej skok na Ojstrico pri Medvodah, od Sore gor, potem pa kosilo doma:
goveja juha z grahom in zvezdicami
puranji zrezki s čebulo in malo sladke smetane v omaki
riž z grahom in korenjem
kitajsko zelje z bučnim oljem
http://www.mojalbum.com/jagikroki/tortemi smo si privoščili kosilo v nakboljši ribji restavraciji:
-jaz polnjene lignje s sirom, na žaru, zeljnata solata s fižolom
-ostali: škampe na buzari, široki rezanci, motovilec s fižolom
-za sladico je jedel vsak svoje eni orehove palačinke, eni panna coto in hruškovo krostato
lp
ledenka_Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Malinini razpokančki

Rižek v poletni solati