Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

To smo imeli pa pri nas, v predpeklu   :

telečji vrat s kostjo, dušen s sladkim janežem, skleda zelene solate, kruh

teranovi pirhi

in potica za minimalno odpiranje ustec

lp

mzm

Ežoj .  Mišzmoke, vau kakšni lepi pirhi. 

Pri nas standarni vikend jedilniki, losos. Vanilijevi keksi.

lp, pinka

Danes pri nama tradicionalna  popolna solata s koščki odišavljenega piščanca na pivovski pločevinki. Po želji moje druge polovice. (verjeli ali ne, piščanec je imel 4 kile!!)

Za jutri je že pripravljen ratatouille (bom morala enkrat recept objavit), malo piščanca od danes za zraven.

Včeraj sva si delila makarone in sir (z andoulie klobasico in škampi) ter pošteno solato s piščancem v enem naključnem lokalu.

V petek: Rižota s šparglji in solata.

Četrtek: sushi in sashimi, kasneje doma  v .

Vanja

Včeraj večerja v dobri družbi: piščančji trakovi, panirani v polnozrnati gorčici in koruznih kosmičih, pečeni v pečici, quesadillas s papriko in sirom, bela salsa, bbq omaka in pomaka iz arašidov. Za zraven sangrija v potokih, za sladico pa temni čokoladni kolač z jagodami (prinesli gostje ).

Danes pica iz koruzne moke (mešano z belo) in suho salamo, za sladico sacher torta.

Jutri čemažev dan, smo ga nabrali danes dopoldne. V planu čemaževa juha in popečeni kruhki s čemaževim namazom, pesto pa za v shrambo.

aby

Danes: blitva s krompirjem, ribe

Jutri: zelenjavna juha, lazanja, solata

matejaoz

Danes še enkrat različica včerajšnjega kosila za obiske ... Včerajšnja goveja juha z rezanci, pečenka, pražen krompir, hrenova omaka, regrat z jajcem. Za posladek orehova potica.

msegov

Danes pri meni, krompirača:

ežoj

Včeraj šunka, jajca,......skratka velikonočni zajtrk, menda 2x, vmes potica in.

Danes goveja juha z rezanci čez nekaj minut, ki je bila načrtovana že včeraj.........samo ni bilo potrebe.

Balenka

Najprej skok na Ojstrico pri Medvodah, od Sore gor, potem pa kosilo doma:

goveja juha z grahom in zvezdicami

puranji zrezki s čebulo in malo sladke smetane v omaki

riž z grahom in korenjem

kitajsko zelje z bučnim oljem 

http://www.mojalbum.com/jagikroki/torte

mi smo si privoščili kosilo v nakboljši ribji restavraciji:

-jaz polnjene lignje s sirom, na žaru, zeljnata solata s fižolom

-ostali: škampe na buzari, široki rezanci, motovilec s fižolom

-za sladico je jedel vsak svoje eni orehove palačinke, eni panna coto in hruškovo krostato

lp

ledenka_

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti