Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

V soboto ostanki od petka.

Nedelja: Popolna solata.

POnedeljek: Zelena solata z avokadom in hot dog z senfom in ajvarjem.

Danes: Ostanki izpred par tednov iz zmrzovalnika in solata.

Vanja

Pri nas: pire, špinača, ocvrt piščanec in solata.

rosie

Bojanca

Danes pri nas:

- kičasto že od jutra naprej

- me je mikalo, da naredim še srčke v omaki

Kosilo je bilo:

- sojini polpeti, oblikovani današnjemu dnevu primerno

- krompir v solati v rdeči plastični skledi

- obrezki biskvita od srčkaste tortice, prepojeni s likerjem iz divje češnje, divje češnje in stepena smetana

- vinski čaj

Posladek:

- pogovor o Valentinovem, hvalabogu bolj klučavničarski

Mygrace

Danes: špinača-kremna, pire krompir, puranji zrezki, za sladico 

breskva

Praženi šampinjoni z jajci. 

Kvašeni polži z vanilijevo kremo in čokolado.

Vesnuska

Pozno kosilo me je ob prihodu domov čakalo na lepo pogrnjeni mizi, prižgana svečka, šopek vrtnic. Meni: gobova juha, pohan piščanec s Sweet chili souce iz Tajske, krompirček, solatka in čokoladica.

mejačka

Meni moji tud rečejo...vseeno kaj, samo ne zelja :)

In tud jaz več nimam idej kaj naj kuham... tukaj je toliko receptov, da človek ne ve, kaj od tega skuhati.. Pa tudi zmeraj ni v hladilniku vsega, kar bi potrebovali za stvar, ki jo poiščem, da bi jo pripravila. Ampak jutr grem v nabavo....Zdajs em dve uri prebirala recepte. ....in se odločila... skuhati pašta fižol jutri ( seveda večji lonec, in ga nekaj zamrzniti ), pojutrišnjem bomo jedli kisle murke po babičinem receptu od tukaj, tretji dan filane bučke al malancane, ne vem kaj bom dobila, ali eno ali drugo, tisti dan tud skuham ričet ( tudi več, da ga nekaj zamrznem ), četrti dan panirane kurje zrezke z rižem in zeleno solato ali z rdečo peso, peti dan sem na šihtu celi dan, bo družinska pizza na dom prpeljana :), šesti dan sem fraj, bom pa nardila gobovo juho, pečene svinjske rebrce in pečen krompir, pa kako solato zraven. Pa verjetn še kako pecivo, če bo že pečica laufala :)

anja je napisal/a:

Pravzaprav se mi je ta ideja utrnila ob branju Luninega vprašanja.

Pravzaprav imam včasih že čez glavo spraševanja družinskih članov "kaj naj naredim jutri za kosilo?" In oni seveda odgovarjajo z "Kar hočeš, meni je vseeno, kaj bi pa ti jedla, oh briga mene, samo da ne bo zelje,...."

Kaj če bi uvedli rubriko npr. z naslovom Kaj jutri za kosilo?

V njej bi predstavili 5-10 predlogov in nam ki si vsak dan sproti razbijamo glavo pomagali hitro in enostavno rešiti težave in nahraniti naše domače jedce?

....kaj pravite?....

Anča

vd007

Danes polenta, zmešana rumena in bela:

por v solati, teran, pomaranče

lp 

mzm

Miška, odlično na pogled! Je tole zeleno špinača, koprive? Pomidorčki so dobro vidni, pa olive. Je na polenti tudi kaj sira, pancete? Polentna pica, mljask.

mejačka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti