![]()

Peresniki z omako puttanesca
![]()
Naor, hvala
beva
Dragička, krasna krvavica, kar diš semkaj pod moj nos. Bojanca, kako pa narediš te prekrasne rožice?
Danes na moji mizi: ostanek predvčerajšnje jotke iz zelja,( ki sem ga sama skisala kakih pet kilc za probo in je odlično uspelo
), polenta, štorovke in cvetača v solati. Poplaknila s kozarčkom domačega Terančka, za sladico slasten kaki.
| bojanam je napisal/a: |
Na sredino sem dala višnjevo polnilo od Podravke, mi je všeč ker ne "pobegne" tako kot marmelada..
|
Če imate težave z iztekanjem marmelade, ki se dodaja v pecivo pred peko, poiščite marelično sadno polnilo za peko in težav ne bo več...
lp
PS:
Danes bo za kosil:
juha iz svinjskih kosti z domačimi rezanci, pečen piščanec, krompir še ne vem kakšen, brstični ohrovt, mešanica radičev v solati in za posladek še zadnji piškoti, ki jih je prinesel Miklavž.
micogica
Ežoj, mislim, da je tisto tvoje kosilo ena zmešnjava http://www.kulinarika.net/baze/receptirezultati.asp?bes in cepkanih jajčk http://www.kulinarika.net/recepti/10436/jajcne-jedi/cep z dodatkom Kamo sutre (unadva še ramišljata, katero pozo?)...
...a najbolj me je impresioniral čudovito svetleč se porcelanast krožnik![]()
![]()
Pri nas danes:
- bolj enostavno kosilo: ješprenj z jurčki, ena skleda mešane solate
Posladek:
- jaz sem svojega pokonzumirala ponoči, ostali naj se pa znajdejo![]()
(veseli december press)
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Danes
juhica, pečeni
kosi, čvapi, pečen
in
solata.
Torta mi je včeraj požrla živce... 2x mi je eksplodirala vrečka za brizganje. Smetane do plafona. Sem se spomnila zakaj raje packam s tičino. ![]()
Pri nas pečeni piščančji kosi, nekaj od krompirja, solata ... kuhana zelenjava, bi pa naredila tudi narastek iz te zelenjave, a kaj ko ne najdem kakšnega pametnega recepta! :S
msegovEžoju pa dogaja
, al pa le bi, da bi dogajal![]()
.............Hec, hec![]()
darjao., lepa je![]()
in današnje kosilo: čebulna juha (to bom prvič delala, pa da vidimo)
, en pekač s krompirjem polnjenih paprik, še ena porcija francoske solate, posladek bolj pozno popoldne pa bananine rezine![]()
beva
včeraj rdeče zelje, odišavljeno s cimetom, klinčki in jabolkom, za zraven pire krompir.
abyNEDELJA:
Goveja juhica z domačimi rezanci;

Goveji zrezki v temni omaki, riž na poru in korenčku; zelena solata

Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Peresniki z omako puttanesca

Klasična pizza