Danes: tople kumare s hrenovkami.
gobica1402
Ajdov kruh z orehi
Danes: tople kumare s hrenovkami.
gobica1402Danes pri nas za nekatere jota, za druge ocvrte melancane in solata.
rosievčeraj: gratinirana zelenjava s sirom
danes: puranja pečenka, mešana solata, pečeno kitajsko zelje
Danes: kokošja juha z ribano kašo, lazanja, zelena solata
Po včerajšnji ribji polomiji, se odločim pogledat v metropolo, kako je kaj pri njihovem ribniku. Imajo, ribe, nič smrdeče. Nabavim, pol si mislim, grem dragički na kavo: ona na balkonu, jaz spodaj hupam.......... nič, ali ne sliši, ali se pa dela. Vidim, nič ne bo, pol si mislim, še je kulinaričark v metropoli, grem " ta novi", pol se spomnem, da to ne bo kar tako šlo, bo me ustavila, pa večerja, pa nimam pižame s sabo ( saj je ne rabiš, bo rekla )..........
Ah, Nič, se obrnem: pravac domov. Pripravim tole tihožitje ( dišeče ):
pol si rečem: škoda pokvarit tihožitje, nič ne bom jedel!![]()
Danes pri nas (je že bilo):
- kostna juha s kupljenimi rezanci in domačim peteršiljčkom in korenčkom...
- dušen riž (ne domač)
- skleda rdečega in rumenozelenega zelja z rjavim fižolom (iz konzerve) in velik česna (je pisalo dežela uvoza Italija, dežela izvora Kitajska
)
- mesojedi bodo najbrž "nekam nujno skočil" (beri: na kebab)
Posladek:
- tega pa ne smem povedat![]()
![]()
slive, mene
ive, a
(to sem jaz) iva (
)
, za drugog (to je recimo ta:
)![]()
(umretću)
(zaradi premajhnega asortimana smeškov je zgornji okrasek eno navadno rebusoidno skrpucalo, se globoko opravičavam
)
Mygrace
![]()
, ežoj, ne stradat, lepo te prosim, tihožitje bo že še...
Danes smo spet tolkli "pirin ričet", brez mesa in palačinke, polnjene s cvetačo, porom in ohrovtom
aja, spodaj pa bučina omaka
lp
mzm
PETEK:
Goveja juhica z domačimi rezanci, podvarak (kislo zelje) s kuhano šunko, pečenice, beli žganci z ocvirki in domačo kislo smetano, jabolčni štrudl in velikoooo objemov ter poljubčkovvvv.
P.S. Zelje je bilo slano, ker se zraven dušila sušena šunkica.
Foto-termina ni bilo.
Pozdravček!
Ežoj, šele zdaj sem prebrala, da si hupal pod mojim balkonom. "Pičica", drugič pokliči... lahko bi pa prišel mimo, saj veš tam, kjer se dostikrat pelješ mimo tistega dolenjskega gradu...
Pozdravček!
Sreda: solata iz tune v naravnem soku, fižola in naribanega korenčka z balzamičnim kisom ter košček temnega 5-zrnatega kruha brez kvasa
Četrtek: piščančji file in dušen brokoli
Danes: popečena hokaido buča s staranim gauda sirom, zeljna solata.
Ninja24Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ajdov kruh z orehi

Biskvit s slivami