mzm, a je kostanj domači?
ežoj
Bučna juha s kokosovim mlekom
mzm, a je kostanj domači?
ežojZa uvod smo se podali v hrib, nabirali kostanj, upali na kosilo ob bližnji gostilni -pa je že vsega zmanjkalo. Zato smo se ustavili v domači špagetariji: njoki z škampi, solata, svedrčki z bolognese omako, pizza.... Tudi dobro, pa še zelo lačni smo bili..
Doma smo naredili še bruskete s paradižnikom in spekli kostanj od nabiranja v zadnjem tednu.
Jutri če bomo vsi doma kot smo planirali : musaka, motovilec in zelena solata.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Dane: goveja juha z rezanci, goveji zrezki v omaki z testeninam, zelena solata
Danes smo praznovali hčerkin rojstni dan, ter pripravili pečenega piščanca, pečen krompir in solato. Sladico je pa slavljenka kar sama pripravila- božanski tiramisu.![]()
Včeraj je premierno kuhala moja močnejša polovica (po 2 letih obljub, da bo enkrat on kuhal, ampak ko se bo naučil......no pa sem ga začela učit, ni bilo druge
), ampak po mojih sprotnih navodilih in pod budnim očesom seveda na primerni varnostni razdalji
, prva lekcija je bila hobotnica v solati, škampi na buzaro in pečen jam iz pečice......odrezal se je več kot odlično ![]()
![]()
, tako da si je več kot zaslužil tisti dve škatli mešanega peciva, ki mi je po peki hodila viška (fine rezine, klavir kocke, karamelne kokosove kroglice, nebeški poljubčki, bicikli s kososom in eni z orehi, moto piškoti).
Danes za pogret se ena od variacij pohorskega lonca (korenje, koleraba, por, teletina, zelena, krompir, polnozrnate testenine, ješprenj, kostanj) in belokranjska pogača z zaseko. Za posladek pa pečen kostanj.
Ninja24Danes za kosilo kokošja juha z zdrobovimi žličniki,ocvrt pišćanec, riž, sataraš, mešana solata, popoldan pa:
| ežoj je napisal/a: |
mzm, a je kostanj domači? |
, jaaa, domači! Pred hiši se samo skloniš in ga pobereš![]()
mzm
V soboto fižolova juha, pohan oslič in krompirjeva solata. Včeraj bučkina juha, jadranski lignji, blitva in solata, zraven
Za sladico pa
, ki pa ni in nastala takšna kot sem želela. Od zdaj naprej kupujem samo preverjene sestavine. ![]()
lp, pinka![]()
Ostanki včerajšnjega kosila: svinjske zarebrnice in radič s krompirjem.
Že 1 mesec mi ne dela pečica in imam že hudo abstinenčno krizo. ![]()
Danes sva imela gobovo juho in čokoladni puding.
LP
Saša
SašaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bučna juha s kokosovim mlekom

Evitine Jakobove pokrovače