Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Včeraj gratinirane skutine palačinke.

Danes klasika, ker je dovolj hladno za kuhanje juhe .  Vmes "vzpon" na Lubnik.

Goveja juha z zdrobovimi cmočki, meso iz juhe, , tenstan krompir, endivija v solati.

Baklava, vanilijev sladoled in .

Zdaj ... kavčing .

barbara

E *ebiga, nekaj sem narobe pritisnil in je vse izginilo. Pa gremo še enkrat:

Pri meni danes nobenih gracij, le en človek ( je pa fejst, velja za dva, sicer študenta, pa kaj pol ). Za kosilo pa zrezek od brazilske krave, gorenjski ( predvidevam ) krompir in nektar ( to je tista pijača grških bogov, ki jim zagotavlja nesmrtnost, baje enak vpliv ima na človeka ( čeprav to ni nič kaj takega, enako na človeka deluje razvrat, le, da se ne pretirava ).:

Za posladek meditacija o dovršenosti vesolja....... ( un jabolčni štrudl je le za kompozicijo slike ).

ežoj

Pa menda ne, da si Ežoj naredil štrudelj. Kakšen pomfri in žabica. Kaj si ponfri naredil v fritezi? Tak apetit sem dobila, pa ne smem jesti teh stvari.

Migla 

Migla, mene je pa danes tvoj "fernando" spravil ob pamet, ko sem ga zagledala, poiskala recept in prebrala komentarje. Tako da jih bom zelo v kratkem, fernandote namreč, spekla, ker tvoje kvašene kifeljne z marmelado, pa že nekaj časa pečem in so v družini zelo cenjeni.

zeta

Zeta, Miglini fernandoti so pa tako .  Z njimi prebudim moje zaspance.

barbara

Ena gracija in en Človek (tudi vreden za dva, po karakterju, ne, ne razvratu) sva danes uživala ob segedinu in ambroziji (razlaga besede je pri ežoju )

pa ena kišta grozdja

Posladek štetje glažev, polnih dobrot, pa jajca, špeh, zelje, radič, krompir in

lepo gre konec poletja z roko v roki z začetkom jeseni

(hvala, dragi južnakinji)

lp

mzm

Kadar se ženske z družinami dobimo v vinogradu pri bratu in vsaka nekaj speče, ti lahko povem, da zmanjkajo moji fernandoti takoj. Res so dobri. Svakinja peče odlično pehtranovo potico, drugi pa drobna peciva. Vedno zmagam s svojimi fernanodti. Drži se recepta, pa bo dobro izpadlo.

Migla

A zdaj si mi pa tole nardila, a kar dvignem se naj in grem pečt? Pa taki so, da ne morem verjet, da ne morem enga kar vzet in probat.

zeta

Sreda; Tortelini, s špinačo in rikoto, preliti z malo piščančje omakice in paradižnikova solata s feto( je bil zadnji letošnji domači)

Četrtek; boranija z rebrci, Domaće sirove štručke

Petek; tople kumare, pire krompir, pečenakrilca, krompirjevi cmoki z gozdnimi sadeži

Sobota; skutine palačinke  zapečene v pečici, breskov kompot

Nedelja; goveja juha z domačimi rezanci, pečen vratnik, ciganska omaka, krompirjevi krofki, motovilec, puding

To so bila naša kosila v tem tednu.

lp arima

Včeraj smo tudi mi pili nektar ( ga je bilo malo preveč ), jedli kuhan in pečen kostanj, pa pozno smo šli spat in danes dolgo spali.

Za kosilo smo imeli tiste uboge 3 marele, ki mi jih je uspelo najti v gozdu, pa še pečena bedrca, ocvrt krompir in skledo solate. Za posladek pa jabolka in grozdje.

rosie

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti