Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Kolega hedonist, poskusi naredit ( jaz sem naredil polovično količino ), čeprav si " meseni " tip, sem prepričan, da ti bo všeč. Običajene " čorbe " ki jih jaz pripravljam, so ponavadi utemeljene na eni zelenjavi ( zelje, blitva, ohrovt ), korenje ali kaj drugega je skor kot začimba. Obare so pa spet  nekaj drugega. Tale " čorba " po turškem receptu ima nekje enake količine melancana, paprike, buče, stročja, vse nerezano na velike kose, tako, da se na žlici vse vidi, kaj je kaj. Kuhano je 1,5 ure, na rahlom ognju, brez mešanja, pa zelenjava ostane cela ( no " kukr tuk "). Mislim, da pri teh turških receptih s melancano v " čorbi " veliko odtehta, da se melancan prej mal prepraži na maščobi. Pa, maščobe ni velik, ni nobenega " gostila " in je vse zelo okusno.

Glede slik, pa verjetno veš, da je poseben postopek, ko delajo slike za knjige ali revije, v glavnem jed ni nikoli taka, kot se dejansko postreže. Zelenjava v glavnem kuhanjem spremeni ( izgubi ) barvo, zaradi tega goljufajo tako, da je zelenjava skor nekuhana, kar se pri takih amaterskih fotografijah ne dela.

Res: poskusite, ne bo vam žal.

ežoj

Danes: zelenjavna enolončnica, vaflji z brusnicami, 

breskva

Polnozrnat riž, jajčevci, buča, paprike, paradižnik, začimbe:

sveže zečje v solati, grozdje (pinot, merlot)

Opažam, kakšna imenitna imena nosi hrana, ki jo kuham (pa tudi hitro pozabim)

lp

mzm

Danes: zelenjavno mesna rižota,radič s krompirjem,sirov zavitek.

Milži

Bom skuhal Ežoj in seveda sporočim kako bo izpadlo. Sploh zdaj, ko je zelenjave v izobilju bi bil greh, da ne bi probal. Turška kuhinja mi je pa itak všeč sploh, če je poleg kaka mična orientalska plesalka, saj veš, za inspiracijo pa to....

hedonist

Včeraj testenine z dvema vrstama omak- mesna in paradižnikova, mešana solata (zelena, radič, motovilec, zeljna solata, paradižnik)

Danes pa goveja juha z zdrobovimi cmoki, pražen krompir, pečenka, stročji fižol v solati

Ponedeljek: jagodni cmoki, breskov kompot

Torek: Polnjene paprike v paradižnikovi omaki, pire krompir, solata

Sreda: staraš z jajci, hrenovka

Četrtek: polnjene bučke z mesom, paradižnikova solata z mocarelo

Roncolino

Torek: skutni cmoki s slivami in slivova pita

Sreda: sataraš z jajcem, kruh in ostanek slivove pite

Četrtek: melona in grozdje s sladoledom

aby

Danes: piščančja obara, stročji fižol in krompir z ocvirki in kislo smetano.

rosie

Zelenjavna rižota z malo telečjega, tržaški in rdeč radič in kodrasta solatka z balzamičnim kisom.

tjas

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti