Kolega hedonist, poskusi naredit ( jaz sem naredil polovično količino ), čeprav si " meseni " tip, sem prepričan, da ti bo všeč. Običajene " čorbe " ki jih jaz pripravljam, so ponavadi utemeljene na eni zelenjavi ( zelje, blitva, ohrovt ), korenje ali kaj drugega je skor kot začimba. Obare so pa spet nekaj drugega. Tale " čorba " po turškem receptu ima nekje enake količine melancana, paprike, buče, stročja, vse nerezano na velike kose, tako, da se na žlici vse vidi, kaj je kaj. Kuhano je 1,5 ure, na rahlom ognju, brez mešanja, pa zelenjava ostane cela ( no " kukr tuk "). Mislim, da pri teh turških receptih s melancano v " čorbi " veliko odtehta, da se melancan prej mal prepraži na maščobi. Pa, maščobe ni velik, ni nobenega " gostila " in je vse zelo okusno.
Glede slik, pa verjetno veš, da je poseben postopek, ko delajo slike za knjige ali revije, v glavnem jed ni nikoli taka, kot se dejansko postreže. Zelenjava v glavnem kuhanjem spremeni ( izgubi ) barvo, zaradi tega goljufajo tako, da je zelenjava skor nekuhana, kar se pri takih amaterskih fotografijah ne dela.
Res: poskusite, ne bo vam žal.
ežoj