Danes oz maloprej mi je ratalo. Zjutraj sem kupo pol kile jadranskih lignev od Ledo, zamržnenih. Tri krompirje olupil in hitro pokuhal. 15 mniut. Lignje sem odtaljene solil, popravl, posul s čilijem in prelil z oljem in premešal. V mali ponvici sem segrel pol deci olja, dodal na brzaka česen in peteršilj, ne več kot 20 sekund. Vzel z olja, solil,popral, dodal 2 al 3 žlice kisa in prelil v lonček.
V večjo ponev sem dal okol 4-5 dcl olja. Narezane lignje sem na hitrco povalal v moki in pekel 5 minut. S penilko preložil v eno rajnglico. Krompir sem odcedil, dodal žlico masla in 2 žlice tržaške in premešal. Ko sem vse lignje preložil, sem jih prelil z ostalo tržaško. V glavnem je pol kile teh zmžnenih dovolj za 3. Za dva zelo lačna tudi. Ker je krompir in kruh je komot tudi za 4. Poleg francoska al zelena al bilo kaj. Hladn pir. In poceni, lignji,olje,pa vse skup je od oka blo 5 evrov za pošteno kosilo za 3. Mačka je gnjavla, sem dal sveže nesoljene in ni hotela.
Vse skup 30 minut. Ampak danes je pa totalka. Sem mislil,da bo bolje. Če mate ful hot niti pod razno tega ne počnite.
Sem se odločil, da bom v bodoče še velikokrat.
Multivitamin
zaj grem pit hladn pir. doma, kr pred kulinariko.
multivitamin