Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes sem za kosilo naredila rižotko z beluši, korenčkom in grahom + skleda solate :)

Zeleni šparglji so v Merkatorju še nekoliko dragi

larci

Danes fižolova juha, prav kraljevsko dobra. Še ne vedo kaj zamujajo vsi, ki so hiteli v Buckingamsko palačo na kanapeje! Sicer pa lepa poroka, lušno za pogledat.

Zdaj pa in malo sladoleda!

naor

Hudirja, kam pa je šlo moje kosilo, pa tako sem se potrudila, s kosilom in s pisanjem.

Tudi jaz sem bila malo prilimana na tevejček, ampak vseeno je bilo kosilo prima:

filana paprika (kuhana zjutraj), pire krompir (kuhal se je med poroko) in skleda berivke (darilo moje mame), za nejedca paparike pa faširan zrezek-.

Tako je uspela poroka in moje kosilo. Za poobedek pa in vinski keksi od dobrega soseda.

Balenka
Pri nas pa danes : juha iz govejega repa z ribano kašo, pražen krompir z zeljem in česnom,(kristalka iz trgovine) z domačimi rdečimi redkvicami. pa vsakemu svoj nožek za obiranje kosti repa. rosie
Petek: falafel, pečen krompir, berivka, zdrobova strjenka. breskva

Ribon, zelena solata in zelen.

Vilma

A kanapejčkov pa v SLO ni nobeden imel, hihi...?

Zdaj bom pa še jaz nekaj pojedla, prepečenec pa putr pa  kaviar pa en kozarček penine pa mogoče še kej....sm tok dobre vole k smo našo zverinico k seb spravl..vse se da če se hoče in če se verjame in če.....če,če,če....

nimamo smeška za našo žvau, pa naj bo

japaja

Evo Ežoj je pa zgelda šel k Betki na kanapejčke...

jade

Ežoj ma veze, on je svetski.., jst ga bom tut na poroko povabla

japaja

Danes bo zelenjavna mineštra in jagode s sladoledom, včerajšnji "recikl" kruh je bil danšanji panin na sprehodu po čudesnem svetu Kraškega roba z okolico.

Kruh je bil star 2 dni, doma narejen polnozrnat pirin, s skorjo, trdo kot "kaj drucga", in dokaj mehko sredico. Narezala sem ga na tanke rezine, jih zložila v pekač na paradižnikovo omako, pokrila z dušeno špinačo, potresla z grano, mocarelo, ponovno naložila tanke rezine kruha, ga poškropila z mlekom, obložila s šparglji, ponovno  več vrst in struktur sira, vse prelito s klasično polivko za musake: jajca, smetana, grana, seveda ni manjkalo začimb, pekla dobre pol ure. Variant na temo je toliko, kot je ostankov po špajzi in hladilniku, odlično je tudi mrzlo, z jogurtom, začinjenim z drobnjakom, na primer.

lp

Ps.; dvomim, da si je ežoj upal k Betki brez darila, je imel probleme z mašincami

mzm

Sporočilo je spremenil(a) mišzmoke dne 29. 2011 19:40

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti