Danes sem za kosilo naredila rižotko z beluši, korenčkom in grahom + skleda solate :)
Zeleni šparglji so v Merkatorju še nekoliko dragi ![]()
![]()

Danes sem za kosilo naredila rižotko z beluši, korenčkom in grahom + skleda solate :)
Zeleni šparglji so v Merkatorju še nekoliko dragi ![]()
![]()

Danes fižolova juha, prav kraljevsko dobra. Še ne vedo kaj zamujajo vsi, ki so hiteli v Buckingamsko palačo na kanapeje! Sicer pa lepa poroka, lušno za pogledat.
Zdaj pa
in malo sladoleda!
![]()
Hudirja, kam pa je šlo moje kosilo, pa tako sem se potrudila, s kosilom in s pisanjem
.
Tudi jaz sem bila malo prilimana na tevejček, ampak vseeno je bilo kosilo prima:
filana paprika (kuhana zjutraj), pire krompir (kuhal se je med poroko) in skleda berivke (darilo moje mame), za nejedca paparike pa faširan zrezek
-.
Tako je uspela poroka in moje kosilo. Za poobedek pa
in vinski keksi od dobrega soseda.
Ribon, zelena solata in
zelen.
A kanapejčkov pa v SLO ni nobeden imel, hihi...?
Zdaj bom pa še jaz nekaj pojedla, prepečenec pa putr pa kaviar pa en kozarček penine pa mogoče še kej....sm tok dobre vole k smo našo zverinico k seb spravl..vse se da če se hoče in če se verjame in če.....če,če,če....
nimamo smeška za našo žvau, pa naj bo
![]()
japaja
Evo Ežoj je pa zgelda šel k Betki na kanapejčke...
Ežoj ma veze, on je svetski..
, jst ga bom tut na poroko povabla![]()
japaja
Danes bo zelenjavna mineštra in jagode s sladoledom, včerajšnji "recikl" kruh je bil danšanji panin na sprehodu po čudesnem svetu Kraškega roba z okolico.
Kruh je bil star 2 dni, doma narejen polnozrnat pirin, s skorjo, trdo kot "kaj drucga",
in dokaj mehko sredico. Narezala sem ga na tanke rezine, jih zložila v pekač na paradižnikovo omako, pokrila z dušeno špinačo, potresla z grano, mocarelo, ponovno naložila tanke rezine kruha, ga poškropila z mlekom, obložila s šparglji, ponovno več vrst in struktur sira, vse prelito s klasično polivko za musake: jajca, smetana, grana, seveda ni manjkalo začimb, pekla dobre pol ure. Variant na temo je toliko, kot je ostankov po špajzi in hladilniku, odlično je tudi mrzlo, z jogurtom, začinjenim z drobnjakom, na primer.
lp![]()
Ps.; dvomim, da si je ežoj upal k Betki brez darila, je imel probleme z mašincami ![]()
![]()
mzm
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ržen sendvič s kajžarsko klobaso

Marmorni kolač