PETEK:
Palačinke z nutelo; makarončki z omako; palačinke ob pudingu; kovečerja: špageti z belo omako (pršut/šampinjoni/sir/gorgonzola), matovilec:

Pozdravček!
PETEK:
Palačinke z nutelo; makarončki z omako; palačinke ob pudingu; kovečerja: špageti z belo omako (pršut/šampinjoni/sir/gorgonzola), matovilec:

Pozdravček!
Ma sedaj mi še ti nabijaš komplekse Dragička. Daj kako fotko kdaj pošlji, kjer ne bo vse perfektno, prosim.
Lepe praznike.
Multi
multivitamin![]()
naj pošljem svojo ali kaj?
![]()
![]()
Vesele velikonočne praznike.
Pozdravček!
Ma ne rabiš lih svoje. Pošli kdaj kako prismojemo.
Buuuu...
Multi
multivitaminuuuuuuu, dragička, tak post bi se dalo pa dolgo zdržat!
Pa lepe praznike,
Sonja (lačna, bila na malci v menzi ob 11h, potem pa nič več)
Jaz cherie tud lačen. Sem danes pozabo kupit rjavo čebulo. Včeraj al kdaj že sem pa jokal za snacksi v obliki čipsa, smokija. No, to sem danes kupil in sedaj obupno sestradano gledam v vrečko čipsa in smokija. Pa še Bajadero sem si kupil na skrivaj. Me skor kap, kako je draga. Sem skril pa tak počasi hopsam. Kaj je to dobro. Meni je Bajadera zakon...
Multi
multivitaminMeni je tudi bila nekoč, ampak zdaj, se mi zdi, je Kraš spremenil recepturo in ni več to, kar je bila nekoč; ali pa gredo od starosti počasi moje brbončice fuč.
Pa da ne bomo tudaj jamrali - torej, jutri za kosilo: pripravljamo hladilno skrinjo na novo sezono, beri: praznimo stare zaloge:
puran z jurčki in kostanji v smetanovi omaki z vinjakom
riž in njoki, da ne bo cirkusa pri mizi, kaj kdo mara in kaj ne
veliko solate
namesto torte potica, če bo seveda sploh zdržala do kosila (ponavadi ne....)
SonjaNo pr nas bo pa ona mešanica vsega kar sem uspel nametat v lonec in je baje tudi dobro. Malo vode bom dolil pa kak riž poleg in absolutno velika skleda zelene solate. Za nedeljo pa grem jutri dopoldne na tržnico po domaču koku. Pa bom pohal. V 2 litrih olja, kože ne bom odiral in take oslarije - preveč dela. Poleg pa bo pire krompir, rizi-bizi. Pa ono, ko pohaš pa ti ostanejo drobtine,moka in jajca. Jaz temu rečem najbolji kolać na svijetu. Valda vsipam žlico vegete not. Pa kak pir si bom žegnal in kokakolo. Obožujem ledeno hladno kokakolo.
p.s.- ne vem, meni se pa zdi Bajadera boljša. Samo je svinjsko draga.
Multi
multivitaminpetek: testenine s smetanovo omako, mešana solata
sobota: zelenjavna juha, piščančja jetrca v omaki, polenta s svežo papriko, motovilec
nedelja: velikonočni zajtrk, pozno popoldan goveja juha z rezanci in znajdi se sam
ponedeljek: goveja juha z rezanci, ocvrt piščanec, pražen krompir, paradižnikova solata
torek: kuhinja zaprta, ker belimo![]()
![]()
sreda: kuhinja zaprta, ker pospravljamo![]()
![]()
| limnol je napisal/a: |
Meni je tudi bila nekoč, ampak zdaj, se mi zdi, je Kraš spremenil recepturo in ni več to, kar je bila nekoč; ali pa gredo od starosti počasi moje brbončice fuč.
|
Limnol, tvoje brbončice so čisto OK. Kraš je nekaj spremenil že vsaj ene 15 do 20 let nazaj. Bolj 20 kot 15. Mi samo še obujamo spomine, kako je bila dobra.
Včeraj: Na hitro skupaj zmetana pizza na super tankem testu. Dete ![]()
, si je zaželelo rižev narastek, pa sem ga pripravila.
Danes: Losos (overdone ![]()
) , solata iz marinirane zelenjave z žara. Za dragega še Risi e bisi. Kozarček belega in jagode od kmeta na križišču. ![]()
![]()

Vanja
Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 23. 2011 04:05
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Domači sladoled za vroče poletje

Rezanci Tagliatelle na bolonjski način