Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Ni skrivnost. Mamamia mi je poslala prijazno pisemce, kako ona dela zadevo, ki jo je delala prejšnjo nedeljo zvečer. Ono nedeljo, 9 dni nazaj. Mleto meseko z fižolom, zelenjavo. Na omako. Noro dobro. Jaz je ne bi rad citiral. Saj lahko prekopira sem gor kaj je meni napisala, če še ma pošto. V glavnem čebula, mleto meso, fižol al pa grah. Saj je vseeno. Česen, zelenjava. Začimbe. Te so po okusu. Ampak paše tja not kaka kocka al pa vegeta. Pa malo vina. Ma skratka, vse not namečeš v pravi meri pa je. Osnova ti je čebula in meso. Pol pa mečeš not karkol pač imaš. Saj ni nujno,da mora bit točno določena zelenjaa. Domišljiji pustiš prosto pot.

Multivitamin

multivitamin
Ampak saj aprila je sozona za motovilec. Jaz ga posejem pozno jeseni, jemo ga pa marca in aprila. Dobrojedka Sporočilo je spremenil(a) Dobrojedka dne 05. 2011 14:18

Danes:

- čemaževa kremna juhica

- na pol kuhan riž s peteršiljem ovit v blanširane čemaževe liste, vse skupaj zadušeno v mešanici putrčka, oljčnega olja in slane vode...no ja, moram še izboljšat

- polivka iz jogurta z nasekljanim čemažem

- pohani puranji fileji (da se bo družinica vsaj malo najedla)

- zadnja glava zelja v solati s krompirjem

- regratova solata tudi. Tudi s krompirjem. In s čemažem.

Posladek:

- tja nekam proti Polhovemu Gradcu po nove, velike liste čemaža za nove eksperimente sarma-dolme-suši 

japaja
danes: pečeni svinjski kotleti, polenta s parmezanom, pečen česen, regrat s krompirjem , polenta se je "prijela", da dobim potrditev, jim jo pa skoz turim beva

Danes pašta-fižol...potem pa sem naredila še Štajersko gibanco...

imag0055_595imag0057_595

Bojanca

img_0043_595Danes:

ežoj

Ena dobra, krepka, zelenjavna juhica z malo mesa, pa tudi s krompirjem (mal OH pa mora bit, pravjo stari ljudje  - uh, kaj je danes narobe z mano???? Sama žlehtnoba me je ).

lp

cervus

elči, mogoče si zaužila preveč radiča

tulka

Mesno zelenjavna juha, palačinke, kompot

slike_374_595

arima

arima
Ežoj, ampak pri tebi in tvoji lepi naravi pa pogrešam regrat. Ali ga ne maraš????? Mi danes: porova-krompirjeva-čemaževa juha z popečenimi kruhki, pražena zelenjava z piščancem v voku, riž, regrat z vročim kisom (ki pa ni šel najbolj zraven) Moški del pa seveda juho, hrenovko in sveže kislo zelje v solati Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 05. 2011 20:53

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

malo za hecmišzmoke
Kaj jutri za kosilo?gobica1402
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti