Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

ričet s klobaso

Balenka

ješprenj s svinjskimi nogicami (proti prenizkemu holesterolu ;)), svež domač kruh

micogica

Včeraj za danes, jutri...(MM, kje si, menza še vedno zaprta?)

sdc16578_200 v letni jedilnici sendvič s kuhanim pršutom in okisano špinačo

( samo malo, čisto malo, sem se morala považit, )

lp modrolasa

mzm

Si pa zaobjela dobršen del našega morja, Mišzmoke, je fajn s širokokotnim objektivom, a ne, hihi...?

Danes:

- ogrooomna skleda regrata s krompirjem, špehom, jajcem, čemažem, cvetovi trobentice....

- ta lačni imajo še pohanje od včeraj

Poobedek:

- pogovor o tem, kako bomo zdržali do Velike noči 

japaja

Danes:

ker sem vstala ob šestih (to so menda prvi resni znaki staranja, ker pred nekaj meseci me pred 7.15 ni bilo možno vreči iz postelje) sem imela ob sedmih že skuhano:

puranji file v omaki; pa da ne bi bilo preveč pusto, sem na že pečene fileje naložila pršut in nariban sir za povrh, še malo pustila na toplem, pokrila, izključila štedilnik in smo šli v službo. Moška pa naj popoldan sama jesta, mikrovalovka za gretje dela.

Mamamia

mamamia

multivitamin je napisal/a:

Ni skrivnost. Mamamia mi je poslala prijazno pisemce, kako ona dela zadevo, ki jo je delala prejšnjo nedeljo zvečer. Ono nedeljo, 9 dni nazaj. Mleto meseko z fižolom, zelenjavo. Na omako. Noro dobro. Jaz je ne bi rad citiral. Saj lahko prekopira sem gor kaj je meni napisala, če še ma pošto. V glavnem čebula, mleto meso, fižol al pa grah. Saj je vseeno. Česen, zelenjava. Začimbe. Te so po okusu. Ampak paše tja not kaka kocka al pa vegeta. Pa malo vina. Ma skratka, vse not namečeš v pravi meri pa je. Osnova ti je čebula in meso. Pol pa mečeš not karkol pač imaš. Saj ni nujno,da mora bit točno določena zelenjaa. Domišljiji pustiš prosto pot.

Multivitamin

multivitamin

Ja, ta jed je nastala, ko sem v zamrzovalniku našla mešanico od Bofrosta, rjav in bel fižol, pa mali bob (zelen). Jaz sem še koruzo dodala, pa kaj vem kaj še vse.  Mi imao radi take pisane mešanice, pa je potem taka enolončnica z dodatki ratala.

Jaz sem bolj improvizatorske sorte.

Mamamia

mamamia

SREDA:

Nadevane paprike s sirom, panirane s koruznimni kosmiči in pečene v pečici; govedina na trakce s čebulo iz voka; matovilec/rukola/paradižnik:

picture_4479_290picture_4475_290

Pozdravček!

Pri nas danes: goveja juha z rezanci, file svinjske ribice v jurčkovi omaki, pečen krompir, regrat

Danes pa en super goveji zrezek, popečen v 5ih minutah (oooh, kako je bil sočen in to brez začimb), korenje in brstični ohrovt kuhana nad soparo, pomfri iz pečice in solata z dobro mero drobnjaka

Za sladico pa finiširanje diplomske naloge

JJ

Za sladico pa finiširanje diplomske naloge ...

Kaj praviš, smo kaj boljšega že tudi jedli, ne?

Bo pa potem slajše, vse.

Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

malo za hecmišzmoke
Kaj jutri za kosilo?gobica1402
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti