ričet s klobaso
Balenka
Kraljevska jajčka s holandsko omako
ričet s klobaso
Balenkaješprenj s svinjskimi nogicami (proti prenizkemu holesterolu ;)), svež domač kruh
micogicaVčeraj za danes, jutri...(MM, kje si, menza še vedno zaprta?)
v letni jedilnici sendvič s kuhanim pršutom in okisano špinačo
( samo malo, čisto malo, sem se morala považit,
)
lp modrolasa ![]()
mzm
Si pa zaobjela dobršen del našega morja, Mišzmoke
, je fajn s širokokotnim objektivom, a ne, hihi...?
Danes:
- ogrooomna skleda regrata s krompirjem, špehom, jajcem, čemažem, cvetovi trobentice....
- ta lačni imajo še pohanje od včeraj
Poobedek:
- pogovor o tem, kako bomo zdržali do Velike noči ![]()
![]()
japaja
Danes:
ker sem vstala ob šestih (to so menda prvi resni znaki staranja, ker pred nekaj meseci me pred 7.15 ni bilo možno vreči iz postelje) sem imela ob sedmih že skuhano:
puranji file v omaki; pa da ne bi bilo preveč pusto, sem na že pečene fileje naložila pršut in nariban sir za povrh, še malo pustila na toplem, pokrila, izključila štedilnik in smo šli v službo. Moška pa naj popoldan sama jesta, mikrovalovka za gretje dela.
Mamamia
mamamia| multivitamin je napisal/a: |
Ni skrivnost. Mamamia mi je poslala prijazno pisemce, kako ona dela zadevo, ki jo je delala prejšnjo nedeljo zvečer. Ono nedeljo, 9 dni nazaj. Mleto meseko z fižolom, zelenjavo. Na omako. Noro dobro. Jaz je ne bi rad citiral. Saj lahko prekopira sem gor kaj je meni napisala, če še ma pošto. V glavnem čebula, mleto meso, fižol al pa grah. Saj je vseeno. Česen, zelenjava. Začimbe. Te so po okusu. Ampak paše tja not kaka kocka al pa vegeta. Pa malo vina. Ma skratka, vse not namečeš v pravi meri pa je. Osnova ti je čebula in meso. Pol pa mečeš not karkol pač imaš. Saj ni nujno,da mora bit točno določena zelenjaa. Domišljiji pustiš prosto pot.
Multivitamin
|
Ja, ta jed je nastala, ko sem v zamrzovalniku našla mešanico od Bofrosta, rjav in bel fižol, pa mali bob (zelen). Jaz sem še koruzo dodala, pa kaj vem kaj še vse. Mi imao radi take pisane mešanice, pa je potem taka enolončnica z dodatki ratala.
Jaz sem bolj improvizatorske sorte.
Mamamia
mamamia
SREDA:
Nadevane paprike s sirom, panirane s koruznimni kosmiči in pečene v pečici; govedina na trakce s čebulo iz voka; matovilec/rukola/paradižnik:

Pozdravček!
Danes pa en super goveji zrezek, popečen v 5ih minutah (oooh, kako je bil sočen in to brez začimb
), korenje in brstični ohrovt kuhana nad soparo, pomfri iz pečice in solata z dobro mero drobnjaka![]()
![]()
Za sladico pa finiširanje diplomske naloge![]()
![]()
![]()
Za sladico pa finiširanje diplomske naloge ...
Kaj praviš, smo kaj boljšega že tudi jedli, ne?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bo pa potem slajše, vse. ![]()
![]()
![]()
![]()
Mamamia
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| malo za hec | mišzmoke |
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kraljevska jajčka s holandsko omako

Cheesecake