Ameriška jabolčna pita (American apple pie )
Zjutraj sem bila poskusni zajček. Pripravila in pojedla frtajlo, omleto, šmorn, ni važno, skratka:
na mešanici oljčnega olja in putrčka nežno prepražila regratove popke (so poskakovali v ponvi kot sezamova semena, kadar jih pražimo), dodala jajce, razžvrkljano z žlico mleka in ščepcem moke ter sol in poper...to je to.
Tako da danes:
- skleda regrata s panceto
- omleta z regratovimi popki
- za mesojedce je v hladilniku klobasa
Poobedek:
- pogovor na temo Kako razporediti delo. No, bo bolj predavanje ![]()
![]()
japaja
Juha kurja je ostal od včer še. Malo sem samo dolil. Ostanke telečje rolade sem razcefral na prafatkorje. Preprašil čebulo,na kocke narezan jušni šopek, dodal ratcefrano meso in riž. Super rižota pršla. Skleda ogromna radiča. Pa eno ledeno hladno pivo,da sem si spreventiral mijauuuuuuu. Bom pa danes več al manj počival.
Multivitamin
multivitaminJapaja, tale tvoj izum bi bilo pa po mojem koristno dati med recepte![]()
O Multi, dobr' jutr'
Ali bolje dober dan, ker si že imel kosilo![]()
Jaz bom pa danes jedla piščančja prsa (hmmm, še nimam prave ideje, kako jih narediti, bom še malo pobrskala), pomfri iz pečice (kupljen, sam je reeeeees dober
) in spet veliko skledo motovilca in regrata![]()
Če imte kakšen predlog za piščančja prsa, se priporočam. Pa ne piščančji žur, nimam sestavin![]()
Za sladico pa sprehod z mojim najdražjim
(ena izmed najboljših sladic
)
JJ ![]()
JanisJoplin, ga bom res poslala ampak ker traja nekaj dlje časa za objavo, sem ga kr na hitr tukaj uturila.
da ne bi šel že ves regrat v cvet tačas.
čeprav tudi pohani regratovi cvetovi niso kar tako.
japajaDobro jutro Janis. Saj sem jaz tud ob 7 jedel omlet. Samo brez regratovih popkov.
Lep sprehod vama želim.
Multivitamin
multivitaminAja Janis, piščančja prsa razreži na trakove tanke. Jaz ponavadi spražim čebulo, pol gor korenček, prsa na hitro. Kake 10 minut na ful power. Pol pa malček zalijem,ampak res malček. Dodam samo še kislo smetano al pa sladko pa ful drobnjaka. Lahko pa tud papriko svežo not flikneš pa je. Posebaj skuham pisker širokih rezancev. Najraje mam špinačne od barille. Pol pa samo vse skupaj zmešam. Meni je to ful dobro. Al pa konc koncev namest onih rezancev komot kuplen krompir. Je res dober oni zmržnen pomfri. Pa absolutno veliko kakršne koli solate. Če nimam solate, je vložena zelenjava tud čist okej.
Multivitamin
multivitaminHvala, Multi, saj sem imela nekaj takega v mislih, tako bolj enostavno.
SREDA:
Pečeno piščančje bedro, riž, zelenjavni mix, zelena solata:

Pozdravček!
Danes: puranje pečenice in zeljno fižolna solata.
JannaaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| malo za hec | mišzmoke |
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ameriška jabolčna pita (American apple pie )

Indijska vegetarijanska skleda