Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

oj!danes pire krompir pohan piščanec kristalka in višnjevi mafini (to je bilo zgodnje kosilo) tisto bol pozno ko so moji pridni delavci oskrbeli sadovnjak obrezovanje,grablenje.. pa prave nemške bele klobasice,kruh seveda svež olnat krompir ter neke nemške omake nevem kake ker ne razumem nemško pa seveda pivo! da še jaz mal pokomentiram bob in grah se sadita zelo zgodaj praviloma ko se zemlja odtaja ker zelo slabo prenaša sušo priporočljivo ga je pa tudi v zdodnji pomladi ob tistih sušnih dneh zaliti tudi sadite kar globoko približno 10 cm, ter kasneje se naj ogrene da zadržuje čim več vlage pa pazite ker ga imajo rade uši (tudi zato je priporočljivo zgodnje sajenje)! prijetno vrtičkanje men je kar hudo ker ne smem na vrt! nejčica

Danes: Najprej seveda solata.

Še nikoli prej nisem jedla, kaj šele kuhala, ajdove kaše. Danes sem jo naredila z jurčki in je bila tako dobra, da sva se skoraj stepla za njo. Delala po svojem receptu za gobovo rižoto.

Potem kivi in kozarec belega.

ajdazgobami_595

Ni manjkal 5K lauf okoli jezera in šraufanje nemotornega prevoznega sredstva ter delo na vrtu. Mejdun, sva bila produktivna. Zdaj pa še film in likanje.

Vanja
Zelenjavna juha z žličniki, solata. Saša
Včeraj je bilo precej pozno kosilo, zaradi 22km pohajkovanja okoli Bohinjskega jezera in vzačetku sicer nepredvidenega podaljšanja poti še do slapa Savica (ker sva bila ravno blizu )......je pa puranji zrezek s polnozrnatim korenčkovim rižem ter solato toliko bolj teknil, za posladek pa še (sicer mrzel) krof s Trojan....no ja zmogla sem polovičko (že topli žal niso več bogvekaj v današnjih časih). Danes se močnejša polovica regenerira že celo dopoldne v horizontali tako da bom za štedilnikom bolj kot ne samo z enim parom rok.....bo pa burek s polnozrnatim testom (mesni za horizontalca, menda mu manjka beljakovin zaradi včerajšnjega "mučenja", zame pa sirov), solata, popoldne pa domači krofi, da takoj naredimo primerjavo s trojanskimi Ninja24 Sporočilo je spremenil(a) Ninja24 dne 13. 2011 10:38 Sporočilo je spremenil(a) Ninja24 dne 13. 2011 10:39
Klasika: dunajski zrezek s praženim krompirjem in zeleno solato. Jutranja
Pašta fižol in limončelo palačinke polarbear
Prepozno ugotovila, da nimava sestavin za zelenjavno juho, zato je bila limonina rižota, solata, ananas. Saša
V planu so bile sardelice, ker so imele motne oči, danes spet losos zapečen s poprom v ponvi, koruzna juha, krompirček z rožmarinom iz pečice, mehka solatka s koruzo in rukolo in seveda . lp, pinka Sporočilo je spremenil(a) pinka dne 13. 2011 14:12
Sashika, kako narediš limonino rižoto? s0ncek*

Danes sva imela z možem vsak svoje kosilo: kurja juha z rezanci (to sma oba), nato jaz pražena kurja jetrca, mož pa svinjske jetrce v omaki,  rizibizi in seveda fižol s črno redkvo v solati (brez fižola mi živeti ni, haha...), na koncu pa zopet oba sladico (moramo porabit gozdne sadeže).

lpsam_1100_595sam_1104_595sam_1106_595

irenakr

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

malo za hecmišzmoke
Kaj jutri za kosilo?gobica1402
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti