Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes: goveja juha z rezanci, meso iz juhe, pražen krompir, sataraš ,črna redkev s fižolom in apple crumble. breskva

Pastirska pita,zelena solata...

lp goga
Včeraj: ocvrt oslič in francoska solata, za popsladek ostanki jogurtovih rezin z gozdnimi sadeži (za tiste, ki se radi malo zamastijo ) zame pa file divjega lososa in radič v solati Danes: musaka s krompirjem, radič v solati, linški piškoti Ninja24
Včeraj: zelenjavna juha, pečen losos na rožamirnu, koprivova-špinačna priloga, pire krompir, zelena solata z radičem in motovilcem Danes: goveja juha z ribano kašo, piščančji narastek z makaroni, zelenjavno jušno prilogo, brokoli, olive, sir; zelena solata z motovilcem in radičem, jabolčni štrudelj NENA58
včeraj slovensko nedeljsko kosilo, prestavljeno na soboto: goveja juha z rezanci, meso iz juhe, restan krompir, motovilec z jajčkom, sladoled s smetano danes: kosilo vsak na svojem koncu, večerja hot dog, čaj. jutri: mineštra, palačinke s skuto. Vijavaja
Danes, pecen krompir s sardelicami iz pecice, mesana solata Amelia
Amelia, kako to narediš? A sardele daš zraven sveže? Si mogoče mislila sardine iz konzerve? Vprašam zato, ker sardelic na sliki ni videti. Sliši se zanimivo, pa me zanima recept. s0ncek*
s0ncek*, dala sem recept v bazo, nevem ce bo sprejet, glede sardelic mi jih je tezko opisat bom poskusila.To so majhni sardelicni slani filetki v kozarckih uvoz iz Italije. Nisem mislila na sardine iz konzerve. Krompir se nareze na tanke rezine (kot za pomfrit) cebulla se nareze na tanke kolobarje in preprazi, da postekleni sardelice se narezejo na drobno in pomesajo s cebulo.V pomascen pekac se da najprej plast krompirja, mesanica cebule in sardelic zgoraj pa spet krompir.Zalije se s 1,5 dl smetane za kuhanje 15% mascobe in da v segreto pecico 225°C pece priblizno 30 minut se vzame ven potrese s parmezanom (v recetu z drobtinami) zalije ob robu pekaca s 1,5dl smetane in pece se 10 minut. Amelia

Danes: tuna sendviči, okisana špinača, mandarine in eno malo morje morja, z burjo!

lp

mzm
Aha, mi je že jasno - delala si z inčuni, ne? Super, bom poskusila. Ampak, zdaj sem si tako vbila v glavo ta krompir s sardelami, da bom ob prvi priliki čarala s svežimi sardelami in krompirjem. Pa bomo videli, kaj bo nastalo ;) Seveda pa bom preizkusila tudi ta tvoj recept. Zdaj sem ravno prav lačna, da bi z lahkoto zmazala eno ali dve porciji, ker imam krompir zelo zelo rada. :)) s0ncek*

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti