A že krompir lupiš, mm![]()
? Jaz še niti ne vem, kaj naj danes![]()

Pesto palačinke
A že krompir lupiš, mm![]()
? Jaz še niti ne vem, kaj naj danes![]()
Danes:
ostanki pečenke od včeraj, krompir, domače svinjske in divjačinske klobase (preizkus), radič v solati:

MM junior
pa krem juho s krompirja, brstičnega ohrovta in blitve:

goveja juha s fritati, grenadirmarš, pečen
, breskov kompot (iz ozimne zaloge).
Goveja juha (od včeraj) z zlatimi kroglicami, govedina iz juhe, riževe kroglice s sirom, solata - riban korenček, koruza iz konzerve in ribano kuhano jajce.
rrrGoveja juha z ribano kašo, piščančji zrezek, na maslo popražena zelenava in endivija.
JannaaDanes sem imel kontrolko ( mi študenti ), opravil z odličnim, po opravkih mogel v metropolo, pa da pogledam mal po trgovinah kaj imajo. A si morte mislit, imeli so ribe.Sicer vam polagam na dušo: nikoli ne kupovat rib ob ponedeljkih, jaz sem za nasvete še kar, da bi se jih držal, to pa ne. Torej, kupim ribe, no dale so se pojest. En moj dober prijatelj zapiše, ( v enem forumu ), da vse ribe peče brez kože ( razen lososa ), in sem se jaz spet nekaj naučil. Jaz pa vse pečem s kožo ( girice, papaline, srdele, špari, šnjuri, skuše orade, cipli, brancini, škarpene, zubatci............ ) vendar se mi resnično ni ljubilo ribe devat iz kože. Torej, pri meni danes, srdele s kožo, ostanki riža od včeraj, pa tudi sem mogel porabit brokoli in cvetačo, papriko danes kupil, da preverim a je res pekoča ( rahlo je ) :

Danes:
- kremna juha "pospravi hladilnik" s poudarkom na čemažu
- pečene neolupljene polovičke krompirja, natrte s soljo, posute z obilico rožmarina in maslom
- pivo
- vanilijev puding s sirupom iz bezgovih jagod
- mandarine
Če je kdo še vedno lačen, je v hladilniku salama. In sir.
Posladek:
- barvanje storžev
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
japaja
Samo da je SIR! ![]()
![]()
![]()
![]()
ni smeškota za sir ![]()
![]()
![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| malo za hec | Nikita2 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pesto palačinke

Velikonočni toast