Dušeno sladko zelje
danes: pečen kunec, domači rezanci, zelena solata, ![]()
![]()
(samo, še zdaj ne vem, ali naj pišem za danes ali jutri, se pravi, danes za jutri...
, nič, le da pišemo...
uf, danes je oziroma ni
)
lp
mzmJaz se držim naslova teme, kot pijan plota
in pišem (in objavljam slikice), kaj bomo jedli naslednji dan ![]()
![]()
![]()
Ja ampak Morska medvedka, kako lahko objaviš slikco od nečesa, kar boste jedli jutri?![]()
Naor, jedli smo klasiko:
- račko, polnjeno z jabolki in kostanjem..
- mlince
- rdeče zelje
Pa še: pečen krompir, pečena jabolka, sladek kostanj, belo in rdeče zelje v solati..
Sem malo eksperimentirala, po dolgem času nabavila svežo in ne zamrznjeno raco, razlika je velika, v korist sveže race, jasno.
A naslednji vikend bomo vžgali bolj light varianto: raco s pomarančami, kostanjev pire in rdeče zelje v solati.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
japaja
Hehehe, mm, tvoj jogi in kovter sta mi neznansko všeč!!!!! ![]()
Včeraj: biftek na trakce po grško na posteljici iz rukole, s feto, pečenimi bučkami in paradižnikom. Ker nisem sama delala, slikce ni, je pa to odličen način, da se gostilna znebi manj kvalitetnih delov pljučne pečenke, ki ne pridejo v poštev za biftke, turnedoje (pojma nimam, kako se napiše - samo v imenovalniku - tournedos - da se ne bi kdo kaj obregoval
) in še vsega drugega, kar izhaja iz pljučne.
Tista posteljica je pomenila, da so pečeno meso (mimogrede - bilo je well done pečeno, tako, kot sem zahtevala
) fliknili na rukolo, na tanko naribali gor feto in zraven priložili rezine bučk in paradižnika. Je pa tole zelo dobra varianta tudi za doma, za kake poletne mesece, kako bolj svečano kosilo, po moje se mirne duše lahko naredi tudi z nizkim hrbtom oz. rostbifom ![]()
![]()
![]()
. Če bi se močno potrudili, pa bi šlo celo z bržolo.![]()
lp
cervusNa, zdaj pa vem, zakaj so mi mm-ine fotografije tako všeč: ker so od jutri! ![]()
danes (za jutri) :
juha, zelenjavni zavitek, jabolčni štrudelj (če se rola, naj se rola
)
lp
mzmTudi meni so všeč tiste fotografije (in kar je na njih) od Morske medvedke. Najbrž res zato, ker so tako napredne![]()
, pač pred časom, avantgardne....
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pa pojstla in kovter tut![]()
japaja
Sporočilo je spremenil(a) japaja dne 07.nov 2010 11:14Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| malo za hec | Nikita2 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Dušeno sladko zelje

Škotske mesne kroglice s pivsko omako