Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

http://www.kulinarika.net/baze/receptirezultati.asp?kat lp, pinka
Jaz običajno razpustim drobno nasekljano čebulo na olivnem olju, dodam nasekljan česen, da zadiši, narezane gobice,sol, timijan, baziliko, malo popra, malo soka limone in dušim cca 10 minut. Dodam sir ( po želji s plesnijo, lahko pa samo kakšen drug sir drobno nariban) in zalijem z tekočo sladko smetano, še malo muškata in popra, malo belega vina. Če pa ne marate dodatka sira, lahko prvotni omaki dodate na kočke sesekljan olupljen paradižnik in po želji še sladko smetano ( je veliko boljša kot kisla v omakah). Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 11. 2010 17:25

Ma japaja ima čisto prav. Včeraj sem študiral " kamo sutra ", danes sem pošinil, da je bistvo: " kamo danes ". Odločim se za vaški ribnik in kosilo je primerno temu: ena orada in nekaj srdel, vendar se slika neki noče naložit, če bo šlo je prilimam pozneje.

A, ja, tist o žabi in princezi ( se kao spremeni v) sploh ne drži ( pa komaj sem vun prišel, ko je vse tako spolzko ).

Evo, sedaj je šlo. Tist črno v kozarcu ne vem kaj je, spominja me na ambrozijo ( pa še to ne vem kaj je, ne ljubi se mi brskat po slovarjih ).

O slavi cesarstev pa kdaj drugič!

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 11. 2010 19:54
Pa jooj, no, ziher si spet nekaj pobrkal : al nisi izrekel pravljičnih besed, al nisi na pravo mesto kušnil...Evo, pa ne bomo nikdar zvedeli, kakšna je videt po kušvanju. Ognjič

danes pizza od najboljšega soseda

andreja č.
danes: blitva s krompirjem Ebonlass

Ežoj, takoj ti pomagam. Amrozija je tole. Ampak, lepo slovensko se ji reče žvrklja. Najbrž zato, ker vsak požirek tako lepo žvrkljaš po ustih.

Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 11. 2010 20:36
Paradajzarji vkup!! Ežoj drugače pa naj bi bila Ambrozija pijača grških bogov... Aja pa še tole za gobarje..če naberete Marele(Dežnikarice) ne zavrzite stebel.. Stebla posušite in jih zmeljite v prah. Žlička tega praha v vsaki gobji jedi naredi toliko arome in okusa kot 5 Jurčkov;-)) polarbear Sporočilo je spremenil(a) polarbear dne 11. 2010 20:49
včeraj: krompirjevo bučna juhica, kaneloni s piščančjim mesom in zelenjavo (pečeni v pečici) in skleda paradižnikove solate, rolada danes:piščančja obara z zelenjavo in žličniki, jabolčni štrudelj jutri: blitva v smetanovi omaki, pire krompir, čevapčiči iz ponve, sladoled ali buča
Danes: paradižnikova juha z dodatkom korenčka, stročji fižol v solati, krompir v kosih -popečen na ponvi, ribji file pečen z rožmarinom, sladica- sladoled Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 12. 2010 13:23

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti