Odlično kosilo in čudoviti fotki. Pa še razmišljanje, kako bi bilo lepo, če bi japonski turist spet kaj objavil in komentiral. Danes sem se spet spomnila nanj, za kosilo sva imela ocvrte "srdelce", pire krompir in zeljno solato s fižolom.
![]()
Odlično kosilo in čudoviti fotki. Pa še razmišljanje, kako bi bilo lepo, če bi japonski turist spet kaj objavil in komentiral. Danes sem se spet spomnila nanj, za kosilo sva imela ocvrte "srdelce", pire krompir in zeljno solato s fižolom.
![]()
Jutri parmigiana, mešana solata, v soboto fileji postrvi, krompirjevo-kumarična solata, v nedeljo govejo-kurja juhica z zdrobovimi cmočki, pečena svinjska rebra, dušen stročji (sladek) grah, mlinci, endivija s fižolom. Za kosila moram misliti nekaj dni vnaprej, da nabavim, ker živim v hribih.
Danes v studentskem domu:
za kosilo curry in riz,
po kosilu pa tortica, brezalkoholno vino in ogled prevec stereotipnega filma za proslavitev uspesnega zagovora diplomskega dela ![]()
![]()

Čestitke, DormChef! Tudi mene zanima, kako ti je uspelo za nazaj pobrisat vse slikce in jih nadomestiti s pirejem in puranovim golažem ![]()
naor, že ko si me spomnila, pa naj bodo danes srdelce ![]()

kruh, paradižnikova solata, voda in teran
lp
Dva in pol, ducata njih.............................![]()
Pri nas pa:
v pečici pečen krompir
s temno vijolično lupino
dunajsko ocvrt
zrezek
endivija in koruza v solati
sveže slive, pol ducata
Miška, povej, kako ti pripraviš sardelce v pečici? Po slikci sodeč jih nič ne "oblečeš", samo soliš in spečeš? Jih bom tudi jaz tako pripravila, če mi izdaš recept!![]()
Dormi, tebi pa čestitke za dobro opravljeno nalogo. Pridna in vsestranska mravljica si.![]()
![]()
pečene sv. rebrce, paradižnikova solata in kruh
![]()
![]()
![]()
![]()
Mi v sredo porovo kremno juho s kroglicami in ruske palačinke sirnike,
včeraj goveje zrezke v omaki, polento, solato.
| naor je napisal/a: |
|
Miška, povej, kako ti pripraviš sardelce v pečici? Po slikci sodeč jih nič ne "oblečeš", samo soliš in spečeš? Jih bom tudi jaz tako pripravila, če mi izdaš recept!
naor
|
Očiščene sardele s čopičem naoljim, vržem na električni žar ali v teflonsko ponev brez olja, tik pred koncem posolim, na krožniku še malo pokapam z oljem. Naj ti teknejo![]()
lp
Hvala Miška, zelo kmalu!
Danes bo pa bograč, sem dobila idejo, ko sem prebirala recepte zanj. Nanj se res malokrat spomnim.
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Korenčkova juha

Koruzna pogača, obogatena s kefirjem