Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

V nedeljo je bilo kosilo za širšo familijo, nisem kuhala jaz, bila pa sem povabljena v eno dolenjsko vasico ob Krki:

goveja juha z rezanci, špargljeva kremna juha,

pražen krompir, šmarješki štrukeljci,

pečen kunec, svinjska ribica v mrežici z gobicami, pohan piščanec,

zeljna solata, motovilec, radič,

rdeča kapica in potratna potica

Balenka

Danes:  segedin, domač , ravnokar pečen.

iz zaloge,  piškoti.  Po kosilu pa pride na vrsto delanje sarmic.

mopsika

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 30.dec 2015 12:34

Sreda:                                                

Pozdravček!

Vceraj smo bili na kosilu pri hcerki  piscanec pecen s prsutom in kislo smetano, pecen krompir z dodatkom tartufinega olja, solata, kava, piskoti, pa jih nismo mogli jesti, ker smo bili presiti 

Danes puranji trakci v gorcicni omaki s kurkumo, njoki, mesana solata-zelje, radic in endivja. Dopoldan sem spekla biskvitno potico

satilon

danes piščančji zrezki v omaki, zdrobovi hrustavci, pečeni v pečici in zelena solata s fižolom

jutri bo družinsko silvestersko kosilo, namesto večerje, ker gremo zvečer vsak po svoje in sicer pita s kislim zeljem, mletim mesom in krompirjem, mešana solata

Včeraj: goveja juha z jeternimi cmoki, v pečici pečen krompir, koromač, korenje, čebula in skleda endivje z zeljem, jajci in koruzo

Danes: kremna juha iz kolerabe, korenja, pora in čebule z dodatkom kurkume in mlete kumine -zelo orientalski okus

Široki rezanci s tatufato in sl. smetetano ter endivja s koruzo

Sladica:  in vroča čokolada s smetano in čokoladnim prelivom

Jutri: puran v gorčični omaki (idejo sem dobila od satilon  ) kus kus, zeljna solata

Slivesterska večerja: gosja pašteta s tartufi, škampi in školjke v beli buzari, pečene orade z mandeljni, česnov kruh     Sladica: jogurtova strnjenka z malinovo omako

Lep

praznujte jutri in v

sem želim srečno 2016! 

Ossi

Sporočilo je spremenil(a) Ossi dne 30.dec 2015 16:47

Danes nismo kuhali, ker smo se potepali na, kuhali so nam drugi -za predjed ribji namaz in vroč kruhek, zame vongole in škampi z rezanci, mož je pleskavico, sin pa dunajca in pomfri.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Danes: balzamični piščanec s pršutom, pražen  , mešana solata, bavarska krema

breskva

Danes pri nas: kislo zelje, matevž, pečenica; jutri bo pašta fižol.

rimljanka

Srečno, zdravo in uspešno leto 2016!!  

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti