Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Goveja juha z zdrobovimi cmoki in gratinirane skutine palačinke.

Jannaa

Juha z zdrobom in korenčkom (kot včasih še v šoli ), pražen/tenstan/al-kako-že krompir (kot včasih doma ), hrenovka na jabolkih in čebuli, radič in kozarec piva (kot včasih zvečer )

hrenovka_z_jabolkom_in_ebulo_595

palalačinka*

Pri nas recikliramo hrano s fešte (in bomo še kar nekaj časa). Danes Beračevi mošnjički in sveža solata.

s koščkom .

Vanja

Vanja, izdaj recept za beračeve mošnjičke. Že sliši se zelo dobro.

naor

Hehe, , plast za plastjo...

Hvala, Trixi.

Evo, copyleft recept, sem komaj čakala, da lahko uporabim  meni nov pojem iz sosednje teme:))

- v pritličju (testenine 1jajce na 100g moke, muškatni orešček) na olivnem olju dušen por s korenjem

- v I. nadstropju do polovice kuhana cvetača in brokoli, hitro podušeno na drobtinah, pokrito s

kupčki sira stracchina, posuto s sveže naribano grano,

- v II. nadstropju na olivnem olju podušena špinača s česnom, stracchino (gotovo se dobi v Eurospinu), grana

- na strehi nežno premazano s paradižnikovo omako, mozzarella, korajžno posuto z grano, pokapljano z

oljem in v pečico na 180°C za približno pol ure.

Sestavine spreminjam sezonsko ali po založenosti bližnje tržnice, začimbe dodajam po počutju, danes samo poper in origano.

Dober tek!  ( z veliko domišljije je to priklon)

lp

mzm
Danes kosilo s prijateljico in tortica v lokalni slaščičarni, zvečer buccatini s paradižnikovo omako in solata. Saša
Včeraj: pečen file orade na rukoli, dušena zelenjava, solata, vanilijev sladoled z vročimi gozdnimi sadeži Alenka

Matr, a ni teme " kaj ste zajtrkovali" ( vse sem pregledal ). Kakorkoli, evo moj zajtrk:

img_7952_595Kot vidite, zadnji medanjaki od Erike. Zanimivo je, da je slivova marmelada od Darje, te se pa nikakor ne spomne, katera bi lahko bila.

Uf, šele zdej sem videl: spet je ena pustila tabletke na mizi, pa jim skos govorim, pa nič ne poslušajo.

Una žemlja pa je bolj za ptiče kot za ljudi! Razvrat me žiher ne bo pobral, zdravo življenje, morda!

Oh, seveda, prav lepa hvala prijaznim kulinaričarkam!

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 21.dec 2010 09:23
palalačinka* je napisal/a:

Juha z zdrobom in korenčkom (kot včasih še v šoli ), pražen/tenstan/al-kako-že krompir (kot včasih doma ), hrenovka na jabolkih in čebuli, radič in kozarec piva (kot včasih zvečer )

Kako se naredijo tale jabolka s čebulo? Mi zgledajo hudo njami! Hvala! Pokora Pokora

O, zdaj se pa na marmeladi pojavi še eno ime: Daja al Darja al neki takega........................Hm, hm, hm...... A je Erika že preteklost? Ežoj

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

malo za hecmišzmoke
Kaj jutri za kosilo?gobica1402
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti