Kruhove kroglice
včeraj:boranja,čokoladni puding s smetano
danes:paniran oslič,pomfri,endivja
jutri:kokošja obara,ajdovi žganci
IvaSin
japaja, moram te vprašat, kjeri ti je tisti Tone Vivaldijev, a je to kak nov pri Velkovrhu na hidrometeorološkem zavodu, nisem ga nikjer zasledil, da bi se oglašal pri vremenu. Ko omenjaš štiri letne čase : pa kašni štiri letni časi, pomlad in poletje je mim, prihaja jesen in zima, torej le dva letna časa
.
pa, japaja, glede tistega predloga, a misliš eno po eno ali vse naenkrat. Čeprav imam opravljen test vzdržljivosti, bojim se, da se ne preobremenim
.
maped pozdravljena in dobrodošla na kulinariko ( ja, seveda je fancy klub )! Glede mene, sem le bogi amater, študent ( danes prišla štipendija ), ki obvlada nekaj kuharskih postopkov. Glede krompirja, saj jaz nič ne kompliciram: v pekač sem dal krompir, tisti kos vratnika je bil pokrit s krompirjem, posolil in pooljil z navadnim oljem, jaz dam več kot par kaplic olja, in v prej segreto pečico na 220 po gumbu moje pečice, kolk je zares ne vem, peklo se je 45 min. Jaz olivno olje uporabljam le za nekatere solate in kuhano zelenjavo ( brokoli, cvetača, br. ohrovt ).
Danes je pri meni veliki piknik ( začne se ob štirih ), ne bom nič slikal. Posladkali se pa bomo s mojo kulinarično polomijo ( vsaj po videzu, po okusu bi moglo bit v redu ), borovničeva torta, delano včeraj do enih, končana malo prej, videti je tako:

Ežoj, če je tole kulinarična polomija, potem bi res rada videla, kako izgleda pri tebi prava torta![]()
Ežoj, se popolnoma strinjam z Blanchy. Tejle borovničevi torti prav nič ne manjka po izgledu, po okusu pa tudi ne more biti slaba. Boš jutri povedal, kaj so rekli obiski. Mislim, da bodo vsi
,
in da se bodo oblizovali kot mladi
. ![]()
Sicer pa danes pri nas: srnin golaž, ajdovi žganci, njoki in makarončki (vsakega po malo, je treba ostanke pospravit), zeljna solata, sladoled
BalenkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | noemi |
| malo za hec | johana |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kruhove kroglice

Peresniki po bolonjsko