Danes jetrca v čebuli in kruh, za slladico krofi.
Jutri pa pri moji mami kosilo.
tanjajDanes jetrca v čebuli in kruh, za slladico krofi.
Jutri pa pri moji mami kosilo.
tanjajSegediner in trojna doza maraske pri sosedih, kamor sva se kljub zametom uspešno prebila
.
lp
cervusZelena solata s popečenim piščancem, rdečo papriko, krutoni in mocarelo.
abyDraga elaphus,
kje pa si, da imate zamete? Jaz sem v Ljubljani, pijem ekvivalent maraske v kavi in mi je prav lepo, le snega ni od nikoder....
Pa da ne bom samo smetila, bom še na hitro napisala, kaj bo cvrčalo jutri: smuč (iz zaloge v skrinji) z gobicami in smetanovo omako, krompir in nekaj ostale zelenjave na pari, mešana solata in orehova rolada (tista enostavna - jajce, sladkor, orehi, polnjena pa z veliiiiiko kisle smetane). Mslim, da se tudi ekvivalentov ne bomo vzdržali....tako pač je, će pride skupaj stara študentovska druščina.
Sonjakremna čemaževa juha, ocvrti lignji iz pečice, bogata zelena solata, kinder pingvin
bevaNe tako zelo daleč od tebe, limnol! Si vabljena na buhtlje, če imaš terenca in lopato! Maraske sicer ne bo, čaj s kančkom šnopca se pa pri nas zna najt! ![]()
lp
P.s. lepo je uspel, kljub maraski
:

Jst imam smrekove vršičke v šnopčku in je kosilo prav tako uspelo:
- ješprenjeva juhca
- goveji zrezki v omaki
- krompirjev štrudl
- pisana solata z veliko česna (proti vsake sorte sovražnikom
)
Sladica:
- mislim, da bo!
![]()
![]()
![]()
![]()
Mygrace
Pri nas danes: pašta fižol, z domačimi širokimi rezanci in sivčkom znanega porekla. Povrh krof(ek) iz 2.razredne trgovine, bratci še čakajo, bodo prišli na vrsto ob kavi.
Ja, količina snega z oddaljevanjem od Ljubljane v smeri toka Save narašča, sploh, če potem kje ob Savi zaviješ še malo na večje nadmorske višine. Limnol, če nimaš lopate, lahko prideš pa k meni, zametov sicer ni, lahko pa boš poprijela za llopato< je tak sneg, da je kidanje užitek, pa še vedno na drobno mete (in piha). Namesto buhtljev bodo krofi, namesto maraske pa magari kutine v viskiju. Dobrodošla. ![]()
Elaphus, še dobro, da se tvoj kruh že od doma videla, sicer bi me tam pred onim mostičkom najbrž kar desno potegnilo....................uf, je lep, kako mora biti šele dober.
Rižota z zelenjavo in tunino.

Bojanca
Ma limnol, če prideš na naš konc ( posebej z lopato ) tudi pri meni: dobro došla. Pri elaphus, spij, kaj ti že ponudi, pol hitr naprej ( sovaščanka te bo točno napotila ) pridi k meni, snega ne bo zmankalo, pa se nikamor ne mudi, boš pri meni prespala, ogrevam celo spodnjo etažo, prostora dovolj, pižame ne rabiš, bomo se že stisnili, da nas ne bo zeblo. Zjetraj dobiš napotke, kako prideš do rimljanke ( razen če se ne odločiš za krajše počitnice na haciendi )![]()
Današnje kosilo pri meni najdete v taboljših kuharskih knjigah pod " plošča a la ežoj ":
Meditacija, vesolje, urejenost, itak........................... Čakajoč Go............., ma ne, čakajoč li.......... ah, saj ni važn, bo že prišla.![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Poletni svaljki z dimljenim lososom

Skutna pita