Vodni sesalec bagatel

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

28. jul 2007 9:40

O batagelovih sesalcih vem točno toliko, kolikor sem prebrala na teh forumih in na podlagi vsega napisanega, sem prišla do zaključka, da je verjetno res preveč dela po končanem sesanju s čiščenjem samega sesalca.

In na podlagi vseh zbranih mnenj in na podlagi pozitivnih mnenj o hyli, sem se odločila za slednjo.

Oba sta draga kot žafran (najbrž res predraga), toda s hylo pri običajnem sesanju res ni nobenega dela - razen seveda odlit umazano vodo in s krpo ali še bolje papirnato brisačo obrisat sesalno glavo - in to je to.

Če pa uporabljaš tudi mokro sesanje oziroma čiščenje, potem je seveda treba opraviti zgoraj navedeno in splaknit cev in krtačo (tudi po umivanju tal je treba splakniti in ožeti krpo, saj začne sicer smrdeti).

Skratka s hylo sem super zadovoljna, edini očitek je, da nima avtomatskega navijalca kabla...no pa saj se tudi tega navadiš.

 

Nisem kakšna obsedena gospodinja, ki bi nonstop letala s sesalcem in cuno po hiši, in prav zato se mi zdi ta zadeva super, saj posesan prah in smeti dejansko ostanejo tam kamor spadajo in se ne vračajo na drugi strani v ozračje.

 

 

Lep dan vsem skupaj

 

rrr

Hobotka  

član od: 2.11.2004

sporočila: 274

28. jul 2007 11:11

Poloni in vse ostale, se močno opravičujem , nikogar ne želim odvračati od nakupa, pravico pa imam do svojega mnenja. Imela sem Batagelov sesalnik (in ga še imam) vendar takrat še ni bil tako izpopolnjen kot je sedaj, neglede na to ,pa je bistvo glede čiščenja ostalo isto. POloni sama ste napisala kaj vse morate očistiti nad straniščno školjko, kaj morate sprati v bani in to delate samo parkrat na leto, ko si ga sposodite od mame, kaj pa či bi to morali početi vsak dan ali pa ne vem dvakrat na teden. Sama uporabljam kvaliteten suhi pokončen sesalnik, ki dobro tesni in nič ne pušča praha . Vrečke pač pogosteje menjujem. Imam ga v kopalnici v omari, ga vzamem iz nje vklopim in že sesam in nato takoj tudi pospravim brez kakršnega koli čiščenja. Za mokro umivanje tal parketa in ploščic sem si kupila tudi elektronsko prešo, ki mi elegantno spira in ožema krpo. MOje roke se sploh ne dotaknejo umazane vode. PRAKTIČNO, HITRO, ENOSTAVNO, UČINKOVITO, BREZ VELIKO PORABLJENE OSEBNE ENERGIJE Hobotka

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

28. jul 2007 11:30

Hobotka, kakšna je to elektronska preša?

 

Za vodni sesalec se pa ni treba nikomur opravičevat, ker je tako, kot si napisala. Sama ga uporabljam le za pranje itisona, za vsakodnevno sesanje pa hvala lepa. Naj bi bil dober še za aromaterapijo, pa vrag ropota in ne pride v poštev, če si doma.

 

LP

poloni  

član od: 19.10.2004

sporočila: 123

28. jul 2007 12:40

Mamazeljka, sem pogledala za vaš tip sesalnika, pa ga ni na njihovi spletni strani. Na žalost tudi cen ni, tako da bom morala malo poizvedeti. Vseeno hvala za informacijo. Lep pozdrav vsem. Poloni

nasha  

član od: 30.12.2006

sporočila: 477

28. jul 2007 12:51

Obstajajo predstavitve na domu, brez obveze nakupa. Tam si najlažje sam ustvariš mnenje, kaj ti pomeni preveč dela in za katero stvar se odločiš. Stara sem preko 50 let in z lahkoto upravljam z Igeo že več let, ker je lahka za upravljanje ,uporabo in predvsem odlična za čiščenje, pa nisem noben norec na čistočo. Je pa resnično predraga in sem prepričana, da se jo da narediti za polovico cene. Ima pa moja hčera enako mnenje o sestavljanju oz. čičenju sesalca, kot je napisano v nekaterih mnenjih zgoraj, sploh pogledati noče kako se upravlja z njim,samo gode,da je to metanje denarja stran, ko pa njen mož posesa z našo Igeo njihove sedežne, jogije in stanovanje je pa zadovoljna nad učinkom. Samo imela je ne binikoli zaradi sestavljanja in čiščenja, pa vidi,da sem sama z vsem gotova v par minutah. Samo naučiti se je treba. nasha

sila  

član od: 6.12.2005

sporočila: 80

28. jul 2007 13:32

Glede na vaša mnenja me sedaj bolj zanima sesalec HYLA. Kje pa prodajajo te sesalce in kolikšna je cena, če kdo ve? In tudi, ali je pri tem sesalcu možna predhodna predstavitev na domu (čeprav sicer mislim, da uporabnost in priročnost nekega proizvoda zares spoznaš šele tedaj, ko ga začneš samostojno uporabljati). sila

alenka5  

član od: 24.2.2006

sporočila: 196

28. jul 2007 15:17

Sto ljudi, sto čudi. Tudi sma se pridružujem tistim, ki trdite, da je vodn sesalec eno veliko sr....Imela sem Batagelovega in ga nočem več, če mi ga kdo podari. Res je preveč dela s samim sesalcem če pa imaš prostore v nadstropju je pa sploh prava katastrofa. Najbolje, da si najameš šerpo, da ti to zadevo prenaša po stopnišču. Ampak hvala bogu, zelo smo si različni. Jaz preferiram Vorwerka, ki je tudi drag ko žafran, pa sem že sprobala kar morje sesalcev, mož me je včasih dražil, da jih zbiram po barvah. Pa brez zamere tistim, ki jim je vodni sesalec super. lp Alenka alenka5

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

28. jul 2007 18:27

Hyla stane cca 580€, nahajajo pa se v Ljubljani na Brnčičevi. Je plod slovenskega znanja in se prodaja praktično po celem svetu.

Teža praznega aparata je 4.5 kg, v posodo naliješ maksimalno 4litre vode.

Ima en kup priključkov, ki jih imaš shranjene na obodu spodnjega dela sesalca. Mala turbo krtača, ki je priložena osnovnemu paketu, povsem zadošča za globinsko čiščenje postelj, sedežnih garnitur - skratka vsega oblazinjenega pohištva.

Kot sem že napisala je moj edini očitek mašini pomanjkanje navijalca kabla, ki se seveda lahko zapleta med kolesa, ampak zadevo se hitro obvlada. Res pa je, da smo verjetno vsi navajeni pri sesalcih, ki navijalec imajo, izvleči le toliko kabla, kolikor ga pač rabimo in s tem mogoče celo tvegamo, da se nam zadeva vžge, saj se navit kabel močno segreva.

 

Sicer pa ti predlagam, da jih pokličeš na št. 01 580 07 00 in jih prosiš za propagandni material ali celo predstavitev na domu.

 

 

Kakorkoli se boš odločila, ti želim veliko zadovoljstva z izbranim izdelkom (mi pa sesanje prahu, kljub vrhunskemu sesalcu, ni nič bolj všeč kot prej - res pa je, da je to potrebno početi veliko redkeje, rezultati so pa bistveno boljši in dolgotrajnejši).

Saj zdaj smo pa že kot v tistih TV  reklamah, ki jih res ne maram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rrr

Hobotka  

član od: 2.11.2004

sporočila: 274

28. jul 2007 18:44

Elektronska preša je ena preprosta napravica - lično vedro kamor naliješ vodo lahko dodaš čistilo, potem je pa kot eno cedilo - stiskalnica, kamor vtakneš to krpo, da ti jo ožame. Elektronski pritisk te preše je ca 60 kg kar ti lahko pove, da je krpa ravno prav mokra za brisanje vseh površin. Ta stiskalnica je na akumulatorski pogon s predpolnjenjem, kar pomeni cca. enkrat na mesec, to zadevo priklopiš na elektriko, da se ta akumulator napolni, potem pa veselo ožemaš. Kar mene pri tem najbolj veseli je to, da roke ne pridejo v stik z vodo in čistilom. Krpo, ki je na takšnem ročaju, kot napr. "štil od metle" večkrat potopim v vedro, kjer je voda in malo dvigam , na ta način se krpa spere, nato pa smuk v prešo in jo ožame. Otroci pravijo, da je to eden najbolj pametnih hišnih pripomočkov. Nekaj podobnega imajo zadnje čase v Merkurju, vendar z veliko razliko. To vedro v Merkurju ima sito, na katerem lahko ožameš krpo samo s pritiskom moči svoje roke, moje vedro ali preša pa ima elektronski - neprimerno večji stisk. Hobotka

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

28. jul 2007 18:56

Hobotka, kje pa si kupila to prešo? Mene pa tale zadeva zelo mika. Hvala za odgovor. LP! fakin712

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti