Katero torto pripraviti?

jana2  

član od: 19.2.2007

sporočila: 48

tema odprta - 9. jul 2007 12:29 | ogledi: 1.936 | odgovori: 5

Pozdravljene,

potrebujem vaš nasvet, ker sem v časovni stiski. Jutri moram pripraviti torto, pa ne vem

katero bi pripravila. Rada bi kakšno osvežilno (ne čokoladne), ki pa mora 100% uspeti.

Žal se ne morem odločiti med množico receptov na forumu, zato vas prosim za vaše najljubše,

ki so "trotlziher" :)

Hvala za pomoč.

lp, jana

jana2

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

9. jul 2007 12:43

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=10155

V nadev lahko vmešaš tudi koščke sadja, pa je.

 

Ali pa na običajno biskvitno testo le naložiš sveže ali malo zdušeno sadje (dodaš cimet, da lepše diši), čez sadje daš stepeno saldko smetano, v katero vmešaš malo zmečkanega sadja, torto pa orkasiš s smetano, sadjem in čokoladnimi ostružki.

 

Lahko paše bolj poenostaviš. Na biskvit daš zmehčan in s sadjem premešan saldoled, daš torto v zamrzovalnik za uro ali dve, potem jo okrasiš s smetano in poletna osvežitev je tu.

 

Mamamia

 

 

mamamia

Winnie  

član od: 14.12.2006

sporočila: 116

9. jul 2007 13:52

Narediš biskvit (Biskvit, ki ne pade dol). Vzameš pločevinko sadja, s sokom namočiš biskvit, sadje zložiš na biskvit, pa na vrh namažeš smetano, pokriješ z ostalim biskvitom in okrasiš. Meni je najboljša kombinacija z jagodami (sedaj lahko izkoristiš še sveže jagode) in uspeh je zagotovljen. Ena varianta, ki "zažge" za sigurno: Spodnji biskvit namočiš z breskovim kompotom, nato naložiš breskve, na to namaži nadev (1 mascarpone in sladko smetano, pa malo sladkorja zmešaj), nato pokriješ z drugim biskvitom, ki si ga navlažila s ananasovim kompotom. Nato zložiš ananas povrh, pa spet nadev iz mascarponeja in smetane. Nato še tretji biskvit povrh (navalži ga s tistim sirupom, ki ga imaš več (ali pa kar z obema) In okrasiš. Torta je izredno osvežujoča in še vsakokrat je šla izredno v promet. V nadev iz mascarponeja in smetano lahko daš tudi malo vanilinega sladkorja (poskusi, jaz delam malo po svojem okusu). Najboljša je, če vsaj malo stoji (da se okusi prepojijo). Srečno Lp Winnie Sporočilo je spremenil(a) Winnie dne 09. jul 2007 13:58:58

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. jul 2007 13:53

Tista z biskvitom, sadjem in cimetom je z naskokom najlažja. Pa še ne dela se toliko časa, tako, da jo boš najkasneje v tretjem poskusu uspela narediti. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti