Proslava ob dnevu državnostu
Vandelina jr. kapo dol, moj globok poklon na takem prispevku. Prosim, priporočaj kaj od Andrića.
Kdaj bodo že enkrat ljudje dojeli, da so to vse samo farse, samo pobožne željne vodilnih po oblasti, po moči, po ne vem vse čem... ljudje pa jih kot slepe kure tako prizadevno sledijo, ko se pa zavedo do kam so jih pripeljali te "velecenjeni" oblastniki marsikateri ima že roke in noge umazane od krvi.
Saj nam zgodovina lepo kaže, da se vsaka stvar ponavlja: tam leta 1500 (in neke), potem 1918, potem 1945, potem 1991.... Vse si vneto želimo in potem se iz tega še bolj vneto in v krvi želimo izkopati.
Ne vem, kaj bo z mojimi vnuki, ko se bodo naveličali EU?
Ja, macadamia, nobenega nič ne moti, ampak, a se ni lepše pogovarjat o pomfriju in poticah...
Lijana, kaj ti se ne zdi, da smo vsi po malem "čudni",
Pozdravček!
macadmia, nikjer nisem zapisala, da bi bilo z našo osamosvojitvijo kaj narobe. Če mi skušaš brati misli, ti ne uspeva, morda pa ti sbo sčasoma uspelo. Meni je prav.
Da pa bi se bilo bolje mirno raziti, trdim še danes in bom vedno, ker je tudi najsalbši mir boljši od najboljše vojne. Je pač bilo tako, da se nismo mogli mirno raziti, ne bi pa kar tja v en dan trdila, da so samo Srbi en tak čuden narod, kot pravi Lijana. Sem vojno za Slovenjo od blizu doživljala vse dni, kar je trajala, pa tudi pri nas marsikaj videla in doživela, a se o vsem ne sme govoriti. Če ne bi nekaj reči videla na lastne oči, ne bi verjela, da je možno.
Na srečo pa pri nas ni bilo takšnih razsežnosti vojne (meni je bolj priemren izraz agresija, ker vojna ima neke druge značilnsoti od tega, kar se je dogajalo pri nas), da bi lahko še kakšni večji okostnjaki kdaj popadali iz omare, kot tu in tam pade kakšen zdaj.
LIjana - vsak narod ima dobre in slabe ljudi, čudne in normalne, predvsem pa voditelje, kakšrne si zasluži.
Dobili smo samostojno državo, kot smo želeli, in zdaj je tu, naša, z vsemi svojimi dobrimi in slabimi lastnostmi. Stvar vsakega posamezika pa je, kaj od tega bo bolje izrabil. Mamamia
mamamia
| mamamia je napisal/a: |
svojo glavo.
Tale naš politik, ki se je z white tie blamiral v GB, pa je iz zelo novih časov in zelo,zelo visoko.
Mamamia mamamia |
Ja, eni pač šele v tujini ugotovijo, celo na tako banalnih rečeh, kot je barva metuljčka, da niso požrli vse modrosti tega sveta... Mamamia
mamamia![]()
Nola, vsaka čast.
Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Piščančja stegna z miso pasto

Hrustljav rogljiček s sladoledom