Kakšna čokolada

majdi  

član od: 18.11.2003

sporočila: 359

tema odprta - 13. jun 2007 8:26 | ogledi: 1.409 | odgovori: 1

V kratkem imam za neredit eno torto. Rada bi nekaj narisala gor s čokolado pa ne vem kakšen recept naj uporabim, da je čokolada lepo tekoča in se hitro strdi. Za odgovore se že v naprej zahvaljujem.

 

 

 

Lp

 

Majda

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

13. jun 2007 9:07

Vidim dve možnosti: Ena je, da čokoladni preliv (tipo Sladki greh ali pa Nesquickov) naliješ v šobo za okraševanje, daš ozek nastavek in s tem rišeš. Jaz sem enkrat poskusila in črte so bile kar lepe, samo motiv ni bil posebno "likoven", ker se mi je tresla roka. Pa kupila sem nov set za brizanje, ker potem ko je bila enkrat notri čokolada, ne bo nikoli več tekla ven bela smetana, tisto platno se ni opralo. Druga možnost pa je - če delaš kakšno kremasto zadevo svetle barve - da motiv narišeš na karton, izrežeš (da dobiš šablono) in potem čez to šablono potreseš čokolado v prahu (ki jo zmešaš s cimetom). V trgovinah tudi prodajajo take šablone, samo so motivi kičasti (srčki). Jaz sem iz kartona izrezala konfucijski krog (yin-yang) in sem kar lepo posipavala po beli kremi. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti