| Lee Ann je napisal/a: |
| Tofu (navaden, dimljen, s papriko..) uporabljam primarno povsod, kjer bi sicer uporabila belo, pusto meso (piščanec, puran..), pa tudi namesto šunke za pico, lahko tudi namesto sira, čeprav namesto sira je bolje uporabiti kvas v kosmičih oz. kvasov posip, odvisno od jedi..
Poleg tofuja pa uporabljam tudi sejtan, ki pa ga uporabim namesto rdečega mesa, divjačine, govedine, ipd., vso to meso pa se tudi krasno nadomesti s sojini koščki in kosmiči..
Tofu in sejtan se krasno panirata (jaz seveda paniram brez jajc, z zmesjo vode in čičerikine ali druge moke + drobtine), odlična sta v enolončnicah, rižotah, golaž, juhah, prilogah, solatah, sendvičih, .. - enostavno: pripravlja se ju kot meso |
Kako uporabiti tofu
| jancka je napisal/a: |
| Težava je samo v tem, da sta ti dve sestavini v našem kulinaričnem prostoru dokaj novi, zato ju ljudje ne znajo pripraviti. Pa tudi kakovost obojega po raznih Sparih in Mercatorjih je vprašljiva. Če bi enkrat poskusili resnično dobro in z domišljijo pripravljen tofu/sejtan, bi v njem našli prav poseben užitek. jancka |
| jancka je napisal/a: |
| Pa mogoče bi si pri ljudeh želela malo več odprtosti pri novih stvareh v kulinariki ... predvsem pa možnost dopuščanja, da se da jesti še kaj drugega kot zgolj samo meso. jancka |
Nihče od vsejedcev tukaj ni zapisal ali rekel, da je samo in zgolj meso. Nekateri so samo povedali, da jim okus seitana in tofuja ne odgovarja.
Mislim tudi, da smo ljudje kar odprti za nove stvari v kuhinji. Zelo dobro so se prijele različne "eksotične" kuhinje, ki jih pred 20. ali 30. leti tudi nismo poznali. Nekatera živila pa imajo pač tak okus, da večini niso všeč. Saj vampov tudi ogromno ljudi ne je, pa še nikoli na nobenem forumu nismo razpravljali, da pa "jih je treba okusno pripraviti, drugače niso dobri". Vsako stvar je treba okusno pripraviti, če naj bi jo z veseljem pojedli. Pa naj bo tofu ali pa šnicel.
lp
cervusČe že tako mečemo mnenja o tofuju. Sem ga jedla pri Japoncih (tudi na Japonskem), pripravljenega na ne vem koliko načinov in ga jedla predvsem zaradi vljudnosti. Ne glede na to, da pravijo, da se navleče okusa začimb, omak, se meni nikakor ne zdi tako. Sama ga nisem nikoli kuhala.
Danes imam fantastičen razlog za zavrniev. Zdravnica mi je svetovala, da naj se tofuja in ostalih sojinih izdelkov, zaradi premalo delujoče ščitnice izogibam. Nasvet je podprla z nekaj navedenimi raziskavami, pa mene to po pravici povedano, ni zanimalo. ![]()
![]()
![]()
Yulci, pa valda ne misliš, da bodo zaradi tofuja stranski učinki![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Si že vse preživela s tem, da si tisto neokusno wannabe trendy jed pojedla - sicer, če meniš, da se velja kaznovati s 40 dnevi uživanja tofuja (a drugače pa vsak dan uživaš meso in ga zdaj zamenjuješ s tofujem) - ti kar, škode ne bo, koristi verjetno tudi ne, proizvajalci tofuja ti bodo pa hvaležni.![]()
![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.