Aparat za pripravo sladoleda

Res je, da moreš imteiv hladilniku pa prostor za to posodo. Sedaj, ko je zima mimo (in je malo zaloge v zamrzovalniku pošlo) kar gre, drugače je pa kar problem. Ni pa nujno, da narediš le en sladoled na dan. Skledo imam vedno v skrinji in ko naredim en sladoled, dam za naslednji sladoled skledo nazaj v skrinjo le za pribl 3 ure (ni potrebno spet 12 ur, se v tisth 20 minutah mešanja, ne segreje preveč). tasau
Hm, meni po 3 urah ni bilo isto, sem probala, res pa je, da mamo rajši trši sladoled, tak, da se da dobro oblikovat v kepice. Veri
Sama ga potem, ko je narejen še vedno dam v skrinjo, da se še malo strdi... tasau
Hja, tak znam pa tudi jaz;) Ampak za to potem ne rabim strojčka;) ne, tisti, ki sam zmrzuje, je res majka - kadar dela...:( Veri
Sama sem imela eno tako napravo za sladoled pa mi ni bil všeč - pri vseh aparatih ( ki niso za gostilne ) je namreč potrebno posodo "zamrzniti" in potem se noter mešajo razne kreme (ponavadi je nekja receptov tudi zraven ). Ta naprava me je preveč omejevala : - samo na vsake 5-6 ur sem lahko naredila cca 1/2 litra sladoleda (potem je bilo potrebno posodo zamrzniti ) - torej nobenih nepričakovanih obiskov - samo sladoledi iz raznih mešanic v vrečki,.......... ostalo lahko pozabim Ko sem pred leti v Nemčiji kupila kuhinjskega robota, pa sem videla da se z njim da bistveno več. Tudi receptov sem zraven dobila celo knjigo. Sladoledi se delajo namreč iz : - zamrznjenega sadja ( vse kar doma ostane, jabolka, hruške, marelice,.......) - zamrznjene smetane - zamrznjenega mleka - ledenih kock ..... ..... Zamrznjenega sadja se vedno nekaj najde v skrinji, 1 kg sladoleda z okusom po želji pa pripravim v 2 minutah - omejitev je samo še naša domišljija . V Sloveniji sem podobnega robota v preteklih letih videla na sejmih pod imenom RONIC, letos pa sem na sejmu Internautica v Portorožu našla tudi tega ki sem ga kupila jaz v Nemčiji ( OSKAR Robot - prihaja pa menda iz Švice ). Ostalo o teh aparatih pa boste sami našli na internetu - eni imajo zraven tudi cene !

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti