Ali kdo ve ?

Kozmeja[/citat] Marsikaj zanimivega se da dobit tudi v Botaničnem vrtu v Ljubljani, kjer imajo tudi semensko banko. Pa še nekaj: volemija je drevo, ne ravno kakšna majhna rastlinica za v korito.

Kozmeja, saj je fikus tudi ogrooomno drevo, v naravi seveda. Volemija je tudi lončnica, vsaj nekaj let. Saj itak ni jasno, ali bo preživela naše zime na prostem. Letošnja ne more biti merilo.

Trenutno je to pač svetovna posebnost, drevo gor ali dol.

Semenska banka pa seveda ne pomeni, da lahko tam dobite semena kar tako. Nekatere stvari se seveda da kupiti, pa bolj malo. Ta ustanova seveda ni v funkciji vtrnarije, ima povsem drugo vlogo.

rimljanka Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 16. maj 2007 15:58:26
zelo zanimivo ste pravi profiči. ja may se ti rada priporočim za kakšno seme kake drugačne rožice.. pravzaprav vsem. zdaj pa moram iti.. čao hvala vsem
Lep pozdrav! Zanima me, če kdo ve za nasvet kako prenehati z zelo pogostim pokašljeveanjem. Sin, ki je star 26 let že dve leti zelo pogosto pokašljuje. Bil je že na vseh možnih preiskavah, vendar je vse v mejah normale. Pokašljuje skoraj neprestano edino v ležečem položaju ne. (ali je možna že navada?) Zanima, me če kdo ve za nasvet, kako bi se to pokašljevanje omililo oz. odpravilo. Za nasvet bom zelo hvlaležna, saj sem že čisto obupana! Lep dan Joži! ižoj
Jaz bi rekla, da pokašljuje iz navade. Idej za pomoč pa nimam, žal. rimljanka
Nekaj ima za povedati. tumpika
Tudi jaz sem imela tezave s pokasljevanjem, pa so vec let vsi zdravniki govorili, da je to iz navade. Potem sem pa sla na alergijske teste in so ugotovili vec razlicnih alergij. Sem dobila zdravila in je obcutno boljse. Tako, da se mogoce splaca preveriti se to. Lp sonchek
KOZMEJA tudi jaz sem naročila katalog kaj pa lahko zdaj pričakujem mi lahko poveš kaj več ? sem pa tudi gledala malo po netu in imajo samo semena zdaj me pa muči kako bi vzgojila kak clematis ali kaj podobnega ali si že probala? pa to je lahko vprašanje tudi za rimljanko če ima kako izkušnjo. hvala za naprej
A kdo ve, zakaj dajejo žico v kopalke (zgornji del)? tumpika
Nimam izkušenj te vrste, ferda, žal. Sicer je pa lepo skovensko ime SROBOT za klematis. rimljanka
Ežoj, proti kašlju meni zelo pomaga Pljučnik- čaj z medom. Žica je menda zato, da lepše stoji, nisem pa preverjala. May bi se priporočala za semena, če že ne klijejo v tvoji zemljici. Raznovrstne rožice me navdihujejo in spravljajo v dobro voljo.Zanimajo me tako običajne kakor neobičajne.Več jih je bolje je. ham-njam

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti