Punce, ne si delat utvar. Prava fruktoza, tista v sadju, ima res nizek GI, ampk tista, ki jo kupite v prahu, je pridobljena iz koruze in ima s sadno fruktozo bolj malo skupnega. GI pa ima visok. Ni druge pomoči, če hočete biti prijateljice z Montignacom, se morate odvaditi sladkarij.
Pa še moji predlogi:
-pečen piščanec in brokolijev narastek, solata
-solata iz kuhane govedine, paprike in paradižnika, lahko dodate še koščke sira in jajca,
-leča v omaki (kuhanje brez mašobe!) in polnozrnate testenine, solata
-polnozrnat kuskus, omaka iz paprike, paradižnikov, bučk in čebule,
-zelenjavna kremna juha (brez krompirja in korenja), pečena riba, priloga iz kuhane zelenjave, ki jo malo zabelimo z maslom,
- paprike, ki jih napolnimo z ješprenjem in zelenjavo, lahko dodamo malo gobic, če Montignac malo pogleda skozi prste jih lahko potresemo še z malo sira in zapečemo v pečici, solata
-vse vrste pečenega ali dušenega mesa, za prilogo zelenjava in solata.
Pred par leti sem po tej metodi brez težav shujšala nekaj kilogramov in težo tudi obdržala. Najbolj sem pogrešala krompir n sladkarije, ki jih je potrebno popolnoma opustiti. Dovoljena je temna čokolada (70 %kakava), ki pa je takrat še ni bilo v naših trgovinah.
Težko mi je bilo tudi kombinarati hrano, otroci so se pritoževali, tako da sem morala za njih pogosto skuhati posebej. In potem je meni tako strašno dišalo ravno tisto, kar je bilo za njih.
Hujšam ne več, kombiniram ne več, ostala mi je pa od takrat navada, da izbiram raje živila z nizkim GI. Redno uporabljam pri kuhi polnozrnato moko, pojemo več zelenjave, navadili smo se tudi na druge stročnice, ni vedno samo fižol. Zelo okusna in uporabna se mi zdi leča.
Na splošno sem bila jaz nad Montignacom zelo navdušena in sem še. Zdi se mi zelo učinkovita dieta, zelo zdrava, pa še brez lakote, pomemben je samo red v prehrani.
Extra, mislim da kislo repo lahko ješ. Kolikor se jaz spomnim, je od zelenjave problematičen krompir, korenje in rdeča pesa, drugo je dovoljeno.
Pesnica